5 slimme zorgoplossingen om cadeau te doen

oma maakt cadeau open

Vind jij het moeilijk om cadeautjes te vinden voor je familie en vrienden? Denk dan eens aan slimme zorgoplossingen. Handig voor mensen die wat ouder worden of een beperking hebben. Maar eigenlijk zijn ze vaak voor iedereen fijn. Dat maakt ze tot de ideale cadeaus voor een verjaardag of onder de kerstboom. We geven je een paar ideeën.

Zaklamp in stopcontact

In het donker is een zaklamp bij de hand hebben handig. Deze zaklamp hoef je niet te zoeken, want hij zit in het stopcontact, met een nachtlampje. Zo is hij altijd op dezelfde plek, goed te vinden en opgeladen. Zo'n zaklamp kan het fijner maken als je 's nachts wakker wordt of eruit moet. Bijvoorbeeld als je naar de wc moet. Of als je slechter gaat zien. Of als je bang bent om te vallen. Of als je alleen woont. Of als de stroom uitvalt. Of als het lichtknopje op een vervelende plek zit. Voor tal van redenen kan hij van pas komen.

Lees meer over de zaklamp in het stopcontact.

Stappenteller

De richtlijn voor gezonde beweging is 10.000 stappen per dag. Veel mensen halen dat niet. Maar hoeveel haal je wel? Een stappenteller laat je zien hoeveel stappen je eigenlijk zet. Het motiveert je om elke dag wat meer te lopen. Als je naar de supermarkt loopt, hoeveel extra stappen is dat?

Lees meer over stappentellers.

Smart Pill box

Als je veel verschillende medicijnen gebruikt, helpt de Smart Pill box. Dit speciale pillendoosje helpt je met het organiseren van je medicijnen. De app die bij de pillendoos hoort, geeft je een seintje wanneer je welke moet innemen. Hij houdt je ook op de hoogte van je voorraad. Zo weet je wanneer je nieuwe moet halen. Heel handig.

Lees meer over de Smart Pill box.

Antislip-sokken

Als je slechter ter been wordt, dan kun je bang zijn om uit te glijden. Vervelend als je dan gladde vloeren hebt thuis. Dan zijn antislip-sokken misschien een goed idee. Deze hebben een rubberen of siliconen onderkant zodat je meer grip hebt. Er zijn ook antislip-sokken voor onder de douche en in het zwembad. Deze kunnen gewoon nat worden.

Lees meer over antislip-sokken.

Robotstofzuiger

Veel mensen vinden stofzuigen niet leuk. Voor sommige mensen is het ook nog moeilijk. Bijvoorbeeld als je slecht ter been bent of een fysieke beperking hebt. Voor al deze mensen bestaat nu de robotstofzuiger. Hij komt op alle plekken; in de hoeken en onder tafels en stoelen. Als hij klaar is, gaat hij zelf naar zijn laadstation om op te laden. Zo heb je zonder moeite een schone vloer.

Lees meer over de robotstofzuiger.

Gerelateerde zorgoplossingen

Zaklamp in stopcontact

Oplaadbare zaklamp voor nachtblindheid

Oplaadbare zaklamp in stopcontact
Preventie & Veiligheid
Stappenteller aan pols

Bewegingsgedrag bijhouden met stappenteller

Precies weten hoeveel je beweegt
Gezonder leven
man met medapp medicijnen herinnering app op smartphone

Vergeet je medicijnen niet meer met medicijnen app

Medicijnwekkers voor je smartphone
Preventie & Veiligheid
Voorbeeld van voet met anti-slipsokken, zwemsokken aan

Antislipsokken: zonder uitglijden het huis door

Veilig van bad naar bed
Preventie & Veiligheid
Oudere vrouw op bank met voeten omhoog, robotstofzuiger is aan het werk

Robotstofzuiger

Zelf stofzuigen hoeft niet meer
Preventie & Veiligheid