
“Het is echt het einde”, zegt Ria enthousiast over de glucose sensor. Deze technologie betekende niet alleen een vermindering van de dagelijkse zorg, maar ook een verhoogde vrijheid in haar dagelijks leven. Geen pijnlijke prikken meer, geen constante afhankelijkheid van de wijkverpleging, maar een gevoel van controle en autonomie.
In 1992 kreeg Ria de diagnose die haar leven voorgoed veranderde: diabetes. “Het is een rotziekte. Je bent er eigenlijk constant mee bezig. Moet je wel eten? Moet je niet eten? Moet je insuline spuiten? Ja of nee?” vertelt Ria. Voor lange tijd was haar dagelijkse routine gevuld met pijnlijke vingerprikken, waarbij bloed werd afgenomen om haar bloedglucose te meten. De wijkverpleging kwam wel 2 tot 4 keer per dag langs om haar te ondersteunen.
Leven met minder zorgen en meer vrijheid
Maar dan, een keerpunt. Ria's leven nam een positieve wending toen ze in aanraking kwam met een innovatieve zorgtechnologie: de glucose sensor. Deze sensor meet de bloedglucose in het bloed middels een sensor op de bovenarm, waardoor de patiënt of een verpleegkundige niet meer hoeft te komen voor een vingerprik. Dat had enorme impact op de manier waarop Ria met haar diabetes omging. In plaats van frequente bezoeken van de wijkverpleging en pijnlijke prikken, kon Ria nu genieten van een leven met minder zorgen en meer vrijheid.
Voordelen glucose sensor
Wat maakt deze zorgtechnologie zo bijzonder? Het antwoord is eenvoudig: het werkt 24 uur per dag, 7 dagen per week. In tegenstelling tot de tijdrovende bezoeken van de wijkverpleging, is de glucose sensor altijd actief, waardoor Ria een continue monitoring van haar bloedglucoseniveaus heeft. Dit betekent niet alleen een betere gezondheidszorg, maar ook gemoedsrust voor Ria en haar dierbaren.
Nog een voordeel is de enorme kostenbesparing die deze technologie met zich meebrengt. Door de minder frequente bezoeken aan Ria's huis betekenen dat ook minder uren voor de wijkverpleging. Dat vertaalt naar een efficiënter gebruik van de middelen en een verbeterde algehele zorgkwaliteit voor anderen die het nodig hebben.
Niet meer de hele dag aan huis gekluisterd
Voor Ria is de overstap naar de glucose sensor meer dan alleen een medische verbetering; het betekent herwonnen vrijheid, een betere kwaliteit van leven en een gevoel van controle over haar gezondheid. "Ik ben niet meer hele dagen aan huis gekluisterd. Ik heb mijn vrijheid terug”, glimlacht Ria terwijl ze haar verhaal deelt.
Ontdek een zorginnovatie voor jouw situatie en bekijk onze wegwijzer.