• Suggesties van zorginnovaties

Gratis digitale zorgoplossingen voor iedereen

29 nov 2019 suggesties
Vrouw in bed kijkt op smartphone met slaap app

“Leuk hoor, e-health, maar dat kost zeker ook geld?” Nee hoor, niet alle e-health kost geld. Er zijn genoeg gratis digitale zorgoplossingen. Ze zijn nog handig ook: apps en websites voor als je aan je gezondheid wil werken, of voor mensen met een aandoening. Informatief of praktisch. Zorg van Nu heeft er al heel wat voor je verzameld. Een greep uit het aanbod.

Wel of niet naar de dokter?

Voel je je niet lekker? Heb je je bezeerd? Kijk voordat je een afspraak met je huisarts maakt eerst eens op thuisarts.nl, een website vol onafhankelijke en betrouwbare informatie. Bij twijfel of je wel of niet naar de dokter moet gaan kun je ook de app ‘Moet ik naar de dokter’ gebruiken. Beantwoord een paar vragen en je weet wat je moet doen.

Eet en drink jij gezond?

Met de Caloriechecker van het Voedingscentrum zie je hoeveel calorieën er in een product zitten én hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten en vezels. Het is slechts een van de vele calorieëntellers die er zijn. Handig als je wilt afvallen of gezonder wilt leven. Download dan gelijk ook de ‘Kies Ik Gezond?’-app van het Voedingscentrum. Daarmee scan, zoek en vergelijk je eenvoudig producten. Ook krijg je tips voor gezondere alternatieven. Naast bewust eten is voldoende drinken minstens zo belangrijk. Er zijn allerlei apps waarmee je eenvoudig kunt bijhouden hoeveel glaasjes water jij op een dag nuttigt. Ook krijg je een seintje als je het onverhoopt vergeet.

De EHBO-app

De app die iedereen op zijn telefoon moet hebben! Want met de EHBO-app weet je altijd wat je moet doen in noodsituaties. Van brandwond tot verslikking, van bewusteloosheid tot kneuzing. De app bevat (gesproken) instructies voor meer dan 80 veelvoorkomende EHBO-situaties.

Longklachten en/of hooikoorts?

Voor jongeren met astma ontwikkelde het Longfonds de app Astmaatje om beter met hun astma om te kunnen gaan. Ook handig: op longfonds.nl kun je checken hoe gezond de lucht in jouw buurt is. Astma en hooikoorts gaan vaak hand in hand. Bij jou ook? Gebruik dan de pollenkaart, in de app of online, van Pollennieuws of Hooikoortsradar. En omdat therapietrouw heel belangrijk is bij longklachten ook nog een medicatie-app. In de Service Apotheek app kun je een persoonlijk medicatiedossier maken. Zo weet je altijd hoeveel, wat en wanneer je moet innemen.

Even geen digitale prikkels

Hoe mooi al die technologische oplossingen ook zijn, soms is het ook wel even fijn geen digitale prikkels te krijgen. Installeer snel een apps als Forest, Space of Offtime op je telefoon. De apps houden bij hoe verslaafd je aan je telefoon bent. En geven een melding als je jouw zelfgekozen verbruiksduur overschrijdt. Wat een rust. Eindelijke tijd voor slaap en ontspanning. Ook daar zijn handige gratis apps voor.

 

 

Gerelateerde blogs

Online lessen en trainingen voor zorgmedewerkers

  • Suggesties van zorginnovaties

Werk je in de zorg en wil je blijven leren? Of wil je je kennis weer even opfrissen? Dat kan gewoon vanuit huis. Met een e-learning volg je lessen op...

Lees meer over Online lessen en trainingen voor zorgmedewerkers

Zorgoplossingen die je patiënt helpen met een gezonde leefstijl

  • Suggesties van zorginnovaties

Als zorgprofessional kom je elke dag wel in aanraking met patiënten die baat hebben bij een gezondere levensstijl. Bijvoorbeeld omdat ze roken...

Lees meer over Zorgoplossingen die je patiënt helpen met een gezonde leefstijl

Digitale oplossingen voor, tijdens en na een ziekenhuisopname

  • Suggesties van zorginnovaties

Heb je binnenkort een operatie? Innovatieve digitale zorgoplossingen kunnen bijdragen aan je (mentale) gezondheid rondom een ziekenhuisopname. Wie in...

Lees meer over Digitale oplossingen voor, tijdens en na een ziekenhuisopname

Gerelateerde zorginnovaties

Betrouwbaar online huisarts advies

Online informatie van de huisarts
Educatie & Informatie

Letten op je voeding met een app

Makkelijker calorieën tellen en gezond eten
Educatie & Informatie Gezonder leven Monitoring & Controle

Genoeg water drinken

Slimme waterfles met wateralarm
Gezonder leven Monitoring & Controle Preventie & Veiligheid

Slimme eerste hulp bij ongevallen

Apps waarmee je snel de juiste hulp verleent
Educatie & Informatie Mantelzorg Behandeling & Verzorging

Thuis astma monitoren met een app

Telebegeleiding voor patiënten met astma
Monitoring & Controle Educatie & Informatie

Je allergie onder controle met een hooikoorts app

Inzicht in dagelijkse pollen met een pollenkaart
Educatie & Informatie Preventie & Veiligheid

Slimme medicijnen apps

Geen medicatie meer vergeten met medicatieoverzicht en medicijnwekker
Preventie & Veiligheid Behandeling & Verzorging

Slaap apps om beter te slapen

Apps om te ontspannen en beter te slapen
Monitoring & Controle Gezonder leven