"Het is fijn om samen de zorg voor mijn moeder een beetje te kunnen delen.”

10 jun 2024
Vrouw loopt buiten. In haar rechterhand houdt ze een telefoon voor zich waar ze naar kijkt, met haar linkerhand  strijkt ze haar weg achter haar oren.

Petra Brandsen is sinds een aantal jaren mantelzorger van haar moeder. Zij woont nog op zichzelf, in de stad waar Petra ook woont. “Ik ben opgevoed met het idee dat je een ander helpt. En ik help mijn moeder met liefde.” Petra vertelt enthousiast over hoe de Hello24/7 app haar ondersteunt in het mantelzorgen. “Zo kun je activiteiten plannen, andere mantelzorgers toevoegen en taken verdelen, allemaal op één plek. In een oogopslag heb je alle informatie over de zorg van je naaste bij de hand. Dat maakt het heel prettig om te gebruiken.” 

Overzicht houden 

Petra ondersteunt haar moeder met alledaagse dingen. Ze gaat met haar naar de dokter of de kapper, doet boodschappen of ruimt het huis op. “Van de familie woon ik het dichtst bij mijn moeder. Voor kleine dingen laat ik mijn familie niet een uur rijden. Bij elkaar kost het best veel tijd en zijn het veel verschillende dingen.” De Hello24/7 app geeft Petra houvast om het overzicht te houden over het dagelijks leven van haar moeder en daarmee voor haarzelf.  

Meer rust 

Volgens Petra zit de kracht van de Hello24/7 app in de eenvoud en toegankelijkheid. “De app is gewoon heel handig en makkelijk te gebruiken.” Dankzij de overzichtelijke agenda in de app, ervaart Petra meer rust als mantelzorger. “Alle afspraken die mijn moeder heeft en waar ze mijn hulp bij nodig heeft, staan in de agenda. Voorheen moest ik dat allemaal zelf onthouden. Hierdoor weet je als mantelzorger sneller waar je aan toe bent. Je hoeft niet eerst naar de andere mantelzorgers te bellen, om te regelen wie wat doet en wanneer. Ook kan ik erin zetten wanneer de hulp in de huishouding of de douchehulp langskomt.” 

Op afstand een oogje in het zeil 

Petra vertelt dat ook haar naasten via de app de agenda van haar moeder kunnen bewerken. Zo kunnen Petra’s familieleden ook een oogje in het zeil houden, ook al wonen ze op afstand. Bovendien helpt de app om misverstanden tussen de mantelzorgers te voorkomen. “Ik heb bijvoorbeeld mijn broer en dochter toegevoegd. Voor we de app gebruikten, wisten we van elkaar niet wat we deden. Wanneer mijn familie de app opent, ziet men meteen   dat ik met mama op pad ga en langskomen op dat moment geen zin heeft.” Andersom kunnen Petra’s naasten ook via de gedeelde agenda laten weten wanneer zij zorg kunnen dragen voor haar moeder. “Als mijn dochter oma wil bezoeken, dan zet ze dat in de agenda. Zo biedt het ons een centrale plek, waarmee iedereen zicht heeft op de gemaakte afspraken. Het is fijn om zo met elkaar de zorg voor mijn moeder een beetje te kunnen delen.” 

Bekijk de pagina Hulp voor mantelzorgers voor meer interessante zorginnovaties, blogs en handige links.
Meer weten over de app Hello 24/7? Bekijk de website of download de app (iOS en Android):