Huisartspraktijk opnieuw uitgevonden

vrouw zit in voorkamer van huis, ingericht als wachtkamer

Hoe zou je een huisartsenpraktijk inrichten als je helemaal opnieuw zou beginnen? Als je vergeet wat gebruikelijk is en met een leeg blad begint? Dat is de uitdaging waar dokter Vladan Ilić ‘alias Westerdokters’ zich een paar jaar geleden voor gesteld heeft. Alle reden voor Caspar Lombaers en Erik Gerritsen van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om eens bij de Westerdokters op bezoek te gaan. Caspar schreef zijn bevindingen in deze blog. Hoe hebben de Westerdokters hun praktijk gemoderniseerd?

Afspraak online

De uitkomst is een huisartsenpraktijk die er anders uitziet en werkt dan je zou verwachten. Het begint als je als patiënt een afspraak wil maken: dit kan in principe alleen online. Alhoewel, op die regel kan in goed overleg altijd een uitzondering worden gemaakt.

Consult telefonisch

Daarna het eerste contact: Westerdokters hebben zichzelf uitgedaagd. Als de aard van de klacht het toestaat, dan doen ze het consult telefonisch. Vooral bij kleine klachten is dit een win-winsituatie: de patiënt kan snel even bellen en hoeft geen vrij te nemen van bijvoorbeeld zijn werk en de huisarts is er ook minder tijd aan kwijt.

Wachtkamer als huiskamer

zitje met twee stoelen en een kleedAls het toch beter is dat je als patiënt langskomt, dan loop je niet zomaar de wachtkamer binnen. Je belt aan bij de voordeur en de huisarts doet zelf via een intercom met camera open. Voordeel hiervan is dat de wachtkamer meer op een huiskamer lijkt. Niet iedereen kan zomaar naar binnen, dus patiënten kunnen gewoon hun tas en jas laten staan wanneer ze naar de spreekkamer door mogen lopen. Ook een groot voordeel is dat er geen gesprek meer aan de balie is. Zo kunnen de andere wachtenden in de spreekkamer niet meer per ongeluk meeluisteren.

Tijd voor goed gesprek

Ik vroeg de huisarts of hij ooit weer terug zou willen naar zijn oude werkwijze en er volgde een ferme “nee”. Hij vindt het fijnste aan zijn vernieuwde manier van werken dat hij nu meer tijd voor elke patiënt heeft. Een kort consult duurt bij hem 20 minuten en een lang consult 40 minuten. Dus met de patiënten die fysiek langskomen komt hij eindelijk weer eens toe aan het goede gesprek.

Wij kwamen heel enthousiast van Westerdokters vandaan. Ik denk dat ze een inspiratie kunnen zijn voor andere huisartsen die graag meer tijd voor een gesprek met hun patiënt zouden willen hebben.