Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Implementatie bij zorginstelling

Videoserie 'Visie op Zorgtechnologie'

4 dec 2020videoserie
screenshot van video uit aflevering 2 van de videoserie Visie op Zorgtechnologie

Still uit aflevering 2 van de videoserie.

Vijf bestuurders, vijf visies op zorgtechnologie. In deze video mini-serie vertellen vijf bestuurders van vijf verschillende zorgorganisaties wat hun visie op zorgtechnologie is en hoe zij zorginnovaties op een duurzame manier implementeren in hun organisatie.

In de eerste aflevering vertelt Aline Poolen van ZorgAccent over het betrekken van medewerkers bij slimme zorg. Wijkverpleegkundige Joyce Koster geeft aan welke voordelen technologie voor haar cliënten en haar werk heeft.

 

In aflevering 2  geeft Jolande Tijhuis van Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheidszorg (VIGO) aan wat de maatschappelijke impact van digitale behandelingen is. Klinisch psycholoog Maarten Kaarsemaker vertelt over kortere en betere behandeltrajecten met o.a. Virtual Reality.

 

In aflevering 3 vertelt Jolanda Buwalda van Omring over hun speciale locatie De Brink en de transitie van een speeltuin vol innovatieve gadgets naar routines ontwikkelen in het daadwerkelijk vernieuwen.

 

In aflevering 4 vertelt Jan Fidder van 's Heeren Loo over de kerndoelen van innovatie, het delen van informatie en zorg op maat met technologie. Persoonlijk begeleider Carla Pieper laat zien hoe het uitproberen van innovaties heeft geleid tot betere zorg voor een van haar cliënten.

 

In aflevering 5 vertelt Nellieke de Koning van Levvel over het belang van vernieuwing in de jeugdhulp. Junior onderzoeker Merel Leijse vertelt over de G-Moji app en promovendus Iza Scherpbier over VR-behandelingen. 

 

Je kunt de videoserie ook op Youtube bekijken, zie onze playlist 'Visie op Zorgtechnologie'.  Meer over het implementeren van zorgtechnologie, zoals hulp, tips en ervaringen, vind je bij Implementatie

Gerelateerde blogs

Vrijwilliger en patiënt in de Digituin
  • Implementatie bij zorginstelling

Het Bravis ziekenhuis op weg naar hybride zorg

Een toekomst waarin patiënten hun zorg niet alleen binnen de muren van het ziekenhuis krijgen, maar ook daarbuiten. Het Bravis ziekenhuis werkt er...

Lees meer
Vrouw gebruikt thuis medicijnen app
  • Implementatie bij zorginstelling

Duurzaam innoveren in de zorg met propositie marketeers

Propositie marketeer Lowie te Dorsthorst zoekt (technologische) oplossingen voor knelpunten op de werkvloer. Om het succes van deze innovaties te...

Lees meer
Man zit in slim bed en kijkt op tablet
  • Implementatie bij zorginstelling

Zorgverzekeraar VGZ: denk na over opschaling van innovaties

Zorgverzekeraar VGZ wil met digitale oplossingen de zorg efficiënter, beter voor de patiënt en financieel gezonder maken. “Maar voor ons is een...

Lees meer