Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Implementatie bij zorginstelling

Videoserie 'Visie op Zorgtechnologie'

4 dec 2020videoserie
screenshot van video uit aflevering 2 van de videoserie Visie op Zorgtechnologie

Still uit aflevering 2 van de videoserie.

Vijf bestuurders, vijf visies op zorgtechnologie. In deze video mini-serie vertellen vijf bestuurders van vijf verschillende zorgorganisaties wat hun visie op zorgtechnologie is en hoe zij zorginnovaties op een duurzame manier implementeren in hun organisatie.

In de eerste aflevering vertelt Aline Poolen van ZorgAccent over het betrekken van medewerkers bij slimme zorg. Wijkverpleegkundige Joyce Koster geeft aan welke voordelen technologie voor haar cliënten en haar werk heeft.

 

In aflevering 2  geeft Jolande Tijhuis van Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheidszorg (VIGO) aan wat de maatschappelijke impact van digitale behandelingen is. Klinisch psycholoog Maarten Kaarsemaker vertelt over kortere en betere behandeltrajecten met o.a. Virtual Reality.

 

In aflevering 3 vertelt Jolanda Buwalda van Omring over hun speciale locatie De Brink en de transitie van een speeltuin vol innovatieve gadgets naar routines ontwikkelen in het daadwerkelijk vernieuwen.

 

In aflevering 4 vertelt Jan Fidder van 's Heeren Loo over de kerndoelen van innovatie, het delen van informatie en zorg op maat met technologie. Persoonlijk begeleider Carla Pieper laat zien hoe het uitproberen van innovaties heeft geleid tot betere zorg voor een van haar cliënten.

 

In aflevering 5 vertelt Nellieke de Koning van Levvel over het belang van vernieuwing in de jeugdhulp. Junior onderzoeker Merel Leijse vertelt over de G-Moji app en promovendus Iza Scherpbier over VR-behandelingen. 

 

Je kunt de videoserie ook op Youtube bekijken, zie onze playlist 'Visie op Zorgtechnologie'.  Meer over het implementeren van zorgtechnologie, zoals hulp, tips en ervaringen, vind je bij Implementatie

Gerelateerde blogs

Anne Deckers van het Zorginnovatielab
  • Implementatie bij zorginstelling

Speeddaten in de wasstraat om innovaties te versnellen

Innoveren om de zorg beter of efficiënter te maken geeft energie. Maar om een innovatie écht verder te helpen is méér nodig. Weten aan welke...

Lees meer
Marit Baaij en Wilma van der Leeuw
  • Implementatie bij zorginstelling

Verbeterlab stimuleert veranderkracht van de zorgmedewerker

In het Verbeterlab van Conforte Innovatielab leren zorgmedewerkers hoe ze zelf kunnen veranderen en innoveren. Die verandervaardigheden zijn hard...

Lees meer
Yfke Schattinga met zorgrobot Tessa bij een cliënt
  • Implementatie bij zorginstelling

Samen zorgen voor de zorg van morgen

Van innovatieroute tot inzetwijzer: bij De Zorggroep worden goede ideeën snel opgepakt en tot reguliere zorg gemaakt. De heldere visie, de...

Lees meer