Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Uitproberen zorginnovaties

Zelf zorgoplossingen uitproberen in een slim huis

8 jan 2019artikel
vrouw probeert bloeddrukmeter uit en anderen kijken daarnaar

Foto: Zorg van Nu op de 50+ beurs.

Soms is het fijn om eerst met iemand te kunnen praten voordat je iets aanschaft. Zeker als het een product is waar je nog niet bekend mee bent. Of als het gaat om een product dat jou of een ander helpt met zorg. Dan wil je weten dat de oplossing goed is. Dat het werkt en dat je erop kunt vertrouwen. Daarom zijn er overal in het land plekken waar je zorgoplossingen kunt uitproberen. Je kunt ze aanraken, uittesten en ervaren. Zonder dat daar verplichtingen bij komen kijken.

Let op: Dit is een verouderd artikel. Voor een recent overzicht van locaties om uit te proberen, zie ons overzicht van locaties om innovaties te zien en uit te proberen.

 

Op onderstaande locaties vertellen ze je graag alles over de mogelijkheden van verschillende zorgoplossingen in en om je huis. Bij alle locaties zijn zowel patiënten en mantelzorgers als zorgprofessionals welkom.

Bergen op Zoom – Het Huis van Morgen

In Het Huis van Morgen vind je nieuwe, innovatieve producten en diensten die zorgen voor meer gemak en comfort in de thuissituatie. Er zijn oplossingen op het gebied van communicatie, gezondheid, mobiliteit, veiligheid, voeding en wonen. Elke maandag is het huis geopend van 9:00 tot 16:00, op andere dagen kun je via de website van het Huis van Morgen een afspraak maken. 

Alkmaar – Het Slimste Huis

Het Slimste Huis is uitgerust met de nieuwste technische oplossingen om zo lang mogelijk zelfredzaam te blijven. Je kunt alle hulpmiddelen en innovaties hier zelf uitproberen en informatie krijgen over welke opties het beste bij jouw situatie passen. Ook worden er in het slimste huis nieuwe zorgoplossingen ontwikkeld en getest. Via de website van het Slimste Huis kun je je inschrijven voor een rondleiding.

Den Haag – iZi ervaarwoning

De iZi ervaarwoning is een 3-kamer appartement met meer dan 90 slimme oplossingen die het leven van ouderen prettiger en makkelijker kunnen maken. Zo zijn er sensoren die het leefpatroon meten, zorgrobots en allerlei hulpmiddelen die kunnen helpen om langer thuis te blijven wonen. Je kunt via de website van iZi een afspraak maken voor een rondleiding of op vrijdagochtend langskomen tijdens de open inloop.

Amersfoort – Living Lab

In het Living Lab helpen studenten je om toepassingen te vinden die voor jouw situatie geschikt zijn. De meeste toepassingen zijn gericht op het langer zelfstandig thuis blijven wonen.

Rotterdam - Comfortwoning Overschie

In de Rotterdamse Comfortwoning kun je allerlei verschillende voorzieningen zien die het mogelijk maken om langer en veilig zelfstandig thuis te blijven wonen, met name gericht op ouderen. Op maandagochtend en donderdagmiddag krijg je tijdens een rondleiding uitleg over de verschillende hulpmiddelen. Meer informatie vind je op de website van de Comfortwoning.

Houten – Slim Thuis Woning

In deze woning vind je verschillende slimme oplossingen om je woning comfortabel, veilig en duurzaam te maken. Zelfs de tuin is klimaat- en onderhoudsvriendelijk ingericht. Elke donderdagochtend kun je de Slim Thuis Woning bezoeken voor een rondleiding. Voor meer informatie kun je op de website van de Slim Thuis Woning terecht.

Enschede - Living Lab

In het Living Lab van de Twentse ZorgAcademie vind je de nieuwste technologieën op het gebied van slim langer thuis wonen. De producten richten zich o.a. op fit en vitaal blijven, communicatie op afstand, veiligheid en zelfredzaamheid. Naast het Living Lab worden er bij de zorgacademie ook regelmatig informatiebijeenkomsten en cursussen georganiseerd. Voor de agenda en om een afspraak te maken om het Living Lab te bezoeken kun je terecht op de website van de Twentse ZorgAcademie.

Panningen - Huis van Morgen

 In het Huis van Morgen te Panningen kunnen bezoekers zien wat de bouwkundige en technologische mogelijkheden zijn om lang, veilig en zelfstandig in hun vertrouwde omgeving te blijven wonen. In het huis vindt je allerlei technologieën, hulpmiddelen en voorbeelden van fysieke woningaanpassingen. Het huis is iedere donderdagmiddag of op afspraak te bezoeken. Check de website van het Huis van Morgen voor meer informatie.

Stadskanaal, Groningen/Appingedam en Winschoten - Zorg(T)huis

In het Zorg(T)huis worden allerlei high- en low-tech toepassingen en hulpmiddelen gedemonstreerd voor burgers, studenten, professionals, mantelzorgers, etc. Daarnaast zijn in het Zorg(T)huis specifieke thuiszorgsituaties met de daarbij horende ondersteunende zorgproducten te zien. Daarnaast is het Zorg(T)huis tevens een experimenteeromgeving voor zorgprofessionals, -consumenten, cliënten en studenten om na te gaan of producten en diensten aan de (cliënt)verwachtingen voldoen. Check de website van Zorg(T)huis voor meer informatie.

Hoogeveen en Doetinchem- Zlimthuis

Zlimthuis heeft het Beleefhuis ontwikkeld om mensen langer zelfstandig thuis te kunnen laten wonen. Zodat het mogelijk is om veilig en gelukkig in eigen woonomgeving te verblijven. Het Beleefhuis is een uniek slim huis waar u zich kunt laten inspireren en adviseren over woningaanpassingen die u langer comfortabel en veilig thuis laten verblijven. In ieder slim huis wordt u voorzien van tips en advies en ervaart u de meest uiteenlopende oplossingen. Check de website van Zlimthuis voor meer informatie.

Roermond - Living Lab Zorgtechnologie

Dit initiatief van Gilde Opleidingen en EIZT & ZTL wordt ondersteund door de gemeente Roermond. Daarnaast stellen ruim 20 bedrijven hun nieuwste vormen van technologie ter beschikking. Denk aan beeldschermzorg, diverse zorgrobots, sensortechnologie en interactieve spiegels. Er is van alles te zien en te ervaren! De rondleidingen en demonstraties in het Living Lab worden verzorgd door studenten van de opleiding Zorgtechnicus. Op de website van het Living Lab vindt je meer informatie en kun je een afspraak maken.

Leeuwarden – Huis van het Heden

Het Huis van het Heden is een ruimte in de NHL Hogeschool te Leeuwarden, die ingericht is als woning. In deze ruimte vind je toepassingen die veiliger, toegankelijker en comfortabeler wonen mogelijk maken. Je kunt alle toepassingen zelf ervaren. Via de website van Huis van het Heden kun je een afspraak inplannen om langs te komen.

Dronten - Belevingswoning

In de Belevingswoning in Dronten kun je zien welke hulpmiddelen er zijn om het wonen makkelijk en comfortabel te maken, als je wat ouder bent of beperkingen hebt. Jouw woonwensen en woonbehoefte staat centraal, door het ‘zien en ervaren’ te combineren met een persoonlijk gesprek. Op de website van de Belevingswoning vind je meer informatie en contactgegevens om een afspraak te maken.

 

Gerelateerde blogs

uitleg in de Infotruck van de TZA
  • Uitproberen zorginnovaties

Zorgtechnologie proberen bij de Technologie & Zorg Academie

Bij de Technologie & Zorg Academie (TZA) kun je oefenen, testen en leren werken met zorgtechnologie. Wil je weten welke technologieën er zijn...

Lees meer
  • Uitproberen zorginnovaties

Wat heb jij ontdekt in de Slimme Zorg Estafette?

Vier regionale bijeenkomsten, 39 deelsessies, 210 regionale activiteiten én een afsluitende bijeenkomst: we konden veel ontdekken in de Slimme...

Lees meer
Harm's Escape Room
  • Uitproberen zorginnovaties

Zorgtechnologie ontdekken in Harm’s Escape Room

Hoe maak je zorgmedewerkers enthousiast voor zorgtechnologie? Spelenderwijs natuurlijk! Technologie voor Warme Zorg, het samenwerkingsverband van...

Lees meer