Overslaan en naar de inhoud gaan

Opschalen

Meisje springt enthousiast mee met beelden op beeldscherm.

Foto: Hollandse Hoogte

Was de implementatie van je zorgtechnologie op kleine schaal succesvol? Dan kun je het op grotere schaal invoeren, bijvoorbeeld organisatie-breed. Maar hoe doe je dat?

Ten eerste: vier het succes dat je hebt behaald. Maak de resultaten duidelijk en zichtbaar voor de rest van de organisatie. Als je zorginnovatie succesvol op een plek in je zorginstelling is ingevoerd en geëvalueerd, kun je het op grotere schaal en structureel gaan toepassen. Dat moet goed worden gestuurd en geborgd, zodat het dagelijkse praktijk wordt. Ga na wat je kunt standaardiseren. Schaal je op naar andere afdelingen? Loop je plan van aanpak samen met de gebruikers opnieuw door en pas hem aan waar nodig. Bedenk wat er aan tijd, middelen en ruimte nodig is voor de opschaling. Regel structurele financiering, voor o.a. het bijscholen van je medewerkers. Je kunt ook opschalen naar andere zorgorganisaties in je regio of daarbuiten. Zo kun je van elkaar leren en van elkaar overnemen. 

Tot slot, blijf ontwikkelen. Doe geregeld behoefteonderzoek en evaluaties. Zo weet je op tijd wanneer je weer moet vernieuwen.

Hulp en tips

Financiële steun

Uit de praktijk

Gerelateerde blogs

Vrouw gebruikt thuis medicijnen app
  • Implementatie bij zorginstelling

Duurzaam innoveren in de zorg met propositie marketeers

Propositie marketeer Lowie te Dorsthorst zoekt (technologische) oplossingen voor knelpunten op de werkvloer. Om het succes van deze innovaties te...

Lees meer
Man zit in slim bed en kijkt op tablet
  • Implementatie bij zorginstelling

Zorgverzekeraar VGZ: denk na over opschaling van innovaties

Zorgverzekeraar VGZ wil met digitale oplossingen de zorg efficiënter, beter voor de patiënt en financieel gezonder maken. “Maar voor ons is een...

Lees meer