Coaching en apps voor lichaam en geest

Meer rust en balans met een app

Een hand die een smartphone vasthoudt waarop de BioCheck app te zien is.

BioCheck app. Beeld: BioCheck

Een hand die een smartphone vasthoudt waarop de Tsuru app te zien is.

Tsuru app. Beeld: Tsuru

Met een coaching app krijg je inzicht in hoe je lichaam en geest ervoor staan. Je gebruikt de apps op de momenten dat je aan jezelf wilt werken. De meeste apps richten zich op verschillende leefstijlgebieden. Dagelijks geeft de app oefeningen mee om te doen. Door regelmatig vragen te beantwoorden, zie je hoe het gaat. Soms kan je werkgever op afstand meekijken.

Bekijk in de onderstaande video hoe zo´n app werkt: 

 

Informatie voor zorggebruikers

Als je stappen wilt zetten om jezelf beter te voelen, kan een coaching app helpen. Met oefeningen leer je jezelf beter kennen en zal je je leven aanpassen op een manier waar je energie van krijgt. Ook ga je fysieke klachten zoals vermoeidheid beter herkennen. Hierdoor leer je op tijd in te grijpen. Op deze manier kom je beter in je vel te zitten. 

Jezelf ontwikkelen

Als je jezelf op mentaal vlak wilt ontwikkelen, zijn er coaching apps zoals Greenhabit. De Greenhabit app helpt je via een spel je fysieke en mentale gezondheid in kleine stapjes te verbeteren. Het is een opleiding van 12 weken om nieuwe gewoontes aan te leren op het gebied van gezond eten, ontspannen, bewegen, positief denken en je sociale omgeving. Je ontvangt elke dag een berichtje of je wordt uitgedaagd om iets te doen.

Tsuru helpt je om met meer motivatie naar je werk te gaan. De app helpt je op zes leefstijlgebieden gezonder en gelukkiger te worden. Je begint met het invullen van een vragenlijst. Op basis van je antwoorden en doelen stelt Tsuru een persoonlijk profiel en coachingsschema op. Je beantwoordt dagelijks vragen gerelateerd aan je werk. Dit kan gaan over of je zin hebt in je werkdag en hoe je je de afgelopen week voelde. Ook word je via de app gecoacht met uitdagingen en adviezen.  Je hebt een uitnodiging van je werkgever nodig om een account aan te maken waarmee je kunt inloggen in de app. 

Inzicht in hoe het met je werknemers gaat

Als werkgever kun je de app Greenhabit ook voor je werknemers inzetten. Zo kunnen zij hun talenten ontdekken, juiste keuzes maken en hun creativiteit meer gebruiken. De resultaten kun je inzien via een dashboard, maar zijn volledig geanonimiseerd. Ga voor meer informatie naar de website van Greenhabit

Je kunt als werkgever ook de app Tsuru aanbieden. Tsuru is vanaf 20 medewerkers te gebruiken. Heb je als bedrijf of organisatie specifieke vragen die je aan je werknemers wilt stellen? Dan kun je deze toevoegen aan de vragenlijst in de app. Neem contact op met Tsuru voor meer informatie.

Ontwikkelen op locatie

BioCheck is een voorbeeld van een persoonlijk coachingsprogramma dat je wekelijks op locatie volgt. Door persoonlijke begeleiding, fysieke inspanning en een app leer je om te ontspannen en te herstellen na stress of bij een burn-out. Je begint met een intake bij een begeleider die je helpt je klachten en doelen te verduidelijken. Daarna volg je een aantal weken een trainingsprogramma afgestemd op je behoeften. Je traint tijdens dit programma wekelijks je lichaam door onder begeleiding intensief te sporten en te ontspannen. Hierbij krijg je extra zuurstof toegediend. De BioCheck app monitort via een sensor hoe jouw lichaam ervoor staat en hoe je beter kunt herstellen. Wanneer je het programma hebt afgerond, ben je weer in balans en kun je goed schakelen tussen spanning en ontspanning.

Vergoeding

Deze oplossingen worden niet vergoed.  

Praktische hulp

Heb je advies of hulp nodig bij het regelen van een coaching app? Ga dan naar onze pagina ‘Praktische Hulp’. Daar staan links die je hopelijk verder helpen.

Informatie voor zorgprofessionals

Met een coaching app krijgen je patiënten meer regie over hun mentale gezondheid. Dit kan hen helpen om sommige klachten zelf te verminderen. Hierdoor hoef je hen als huisarts bijvoorbeeld minder snel te zien. Zo houd je meer tijd over voor andere zorgvragen. Kijk bij de informatie voor zorggebruikers welke opties er zijn.

Ontwikkelen op locatie

BioCheck is een voorbeeld van een persoonlijk coachingprogramma. Dit programma volgt mensen wekelijks op locatie. Met persoonlijke begeleiding, fysieke inspanning en een app leren zij om te ontspannen en te herstellen na stress en bij een burn-out. Het programma kan verschillende zorgverleners ondersteunen bij hun eigen behandelprogramma. Zoals coaches, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, sportscholen, gezondheidscentra en GGZ-instellingen. Als behandelaar kun je de individuele waarden van je cliënten op afstand monitoren. Bijvoorbeeld de hoogte van de hartslag. Op basis van deze gegevens kun je hen verder begeleiden. Lees op de website van BioCheck meer over de verschillende pakketten die zij aanbieden.

Praktische hulp

Wil je een coaching app implementeren in je zorginstelling? Voor praktische hulp daarbij, kijk op onze pagina ‘Implementatie’.

Voorbeelden van aanbieders

Disclaimer

Privacy-waarschuwing voor gezondheidsapps: bij veel apps en websites moet je naast je persoonsgegevens ook medische data over jezelf vrijgeven. Bij buitenlandse apps en websites valt het verzamelen van data niet onder de Nederlandse wetgeving.