Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen angst meer voor het ziekenhuis

Digitale rondleidingen voor ziekenhuis patiënten

Digitale rondleiding ziekenhuis voorbeeld

Verschillende ziekenhuizen bieden online een digitale rondleiding aan voor toekomstige patiënten. Hiervoor zijn gedetailleerde foto’s gemaakt van de entree, in de hal en door alle gangen van het ziekenhuis. Zo zie je het ziekenhuis online in 3D. Je klikt jezelf een weg over alle verdiepingen. Zo zie je vast welke route je straks moet lopen naar je ziekenhuisbed. Een soort Streetview voor binnen.

Informatie voor zorggebruikers

Wordt je een ziekenhuis patiënt? Dan kan het spannend zijn om het ziekenhuis binnen te lopen als je daar nooit eerder bent geweest. Alles is nieuw en je weet de weg niet. Wat helpt is om van tevoren alvast te zien hoe het ziekenhuis eruit ziet. En hoe je de weg loopt naar de afdeling waar je moet zijn. Gewoon vanuit huis.

Voorbeelden van ziekenhuizen die een digitale rondleiding aanbieden, zijn het ETZ Elisabeth en het AMC Amsterdam.

Je kan ook door het ziekenhuis lopen met een virtual reality-bril. Dat maakt de beleving nog echter. Je kijkt dan niet naar een computer- of televisiescherm, maar krijgt een speciale bril op. Hierdoor lijkt het net alsof je al in het ziekenhuis bent.

Check de website van jouw ziekenhuis om te zien of zij ook een virtuele tour aanbieden.

Informatie voor zorgprofessionals

Een bezoek aan het ziekenhuis kan voor patiënten erg spannend zijn. De stress en de angst kan hen belemmeren. Dit kan het verloop van hun herstel beïnvloeden. Van tevoren kan je patiënt online al kennismaken met de ziekenhuisomgeving. Zo gaat je patiënt rustiger de operatie in en hij of zij komt er ook weer beter uit.

Er zijn diverse aanbieders die virtuele tours ontwikkelen. Laat je goed informeren over de verschillende mogelijkheden.

Praktische hulp

Wil je een virtuele tour implementeren op de website van je ziekenhuis? Voor praktische hulp daarbij, kijk op onze pagina ‘Implementatie’.

Voorbeelden van aanbieders

Meer zorginnovaties voor