Herkenning met een deursticker van je oude deur

Je eigen voordeur mee naar je zorginstelling

Verschillende deurstickers oude deuren

Beeld: True Doors

Een gepersonaliseerde deursticker ziet eruit als een echte voordeur. Bewoners van een woon-of zorgcentrum vinden hiermee gemakkelijker hun kamer terug. Samen gaan het verzorgend personeel, familie en de bewoner zelf op zoek naar de meest geschikte deur om een sticker van te maken. Deze wordt geprint en op de deur van de bewoner in het woon- of zorgcentrum geplakt.

Informatie voor zorggebruikers

Als je verhuist naar een woon- of zorgcentrum, kun je je oude huis in het begin missen. Herkenningspunten van vroeger kunnen dan helpen. Zoals je oude voordeur zien wanneer je naar je kamer toe gaat. Zo voel je je thuis op je nieuwe plek. Daarbij vind je jouw kamer ook sneller terug.

Er zijn verschillende aanbieders, zoals TrueDoors en deurdesigns.nl. Deurdesigns.nl kan deuren herkenbaar of juist minder zichtbaar maken. Laat je goed informeren over de verschillende mogelijkheden.

Vergoeding

De deursticker wordt niet vergoed door zorgverzekeraars.

Praktische hulp

Heb je advies of hulp nodig bij het regelen van een zorginnovatie zoals deze? Ga dan naar onze pagina ‘Praktische Hulp’. Daar staan links die je hopelijk verder helpen.

Informatie voor zorgprofessionals

Een deursticker helpt nieuwe bewoners zich thuis te voelen in het woon- of zorgcentrum waar je werkt. Zo bieden de deurstickers een geruststellend herkenningspunt voor mensen met (beginnende) dementie. Hierdoor zijn je cliënten door de dag heen rustiger. Ook geven de stickers het zorgcentrum een gezellige uitstraling. Zeker wanneer andere bewoners in de gang ook een deursticker hebben. De deuren vormen een mooi aanknopingspunt voor een gesprekje met de bewoners.

Er zijn verschillende aanbieders, zoals TrueDoors en deurdesigns.nl. Die laatste kan deuren herkenbaar maken of juist minder zichtbaar. Laat je goed informeren over de verschillende mogelijkheden.

Praktische hulp

Wil je deze zorginnovatie implementeren in je zorginstelling? Voor praktische hulp daarbij, kijk op onze pagina ‘Implementatie’.

Voorbeelden van aanbieders

Ervaringen

Als je hier komt, is het eerst wennen natuurlijk, maar het is de deur die mij geholpen heeft. Het is net als de deur van de woning die ik had. Dat betekent heel veel voor mij. En als ik binnen kom, weet je wat ik dan denk? Dat ik thuis ben!
bewoonster mevrouw Lacruz, uit onderstaande video

Meer zorginnovaties voor