Leren liefhebben voor een huisdier

Robot-dinosaurus

pleo robot dino staat in een kamer

De Pleo

Jongen houdt Pleo dino vast.

De Pleo. Beeld: Louis Meulstee

De Pleo is een vriendelijke robot-dinosaurus waar voor gezorgd moet worden. Je moet hem opvoeden vanaf het moment dat je hem uitpakt. Hij ontwikkelt zich als een echt huisdier. Eerst wil hij vooral eten en slapen. Uiteindelijk gaat hij zelfs lopen en de ruimte verkennen. De dino reageert op je gedrag, maar is ook zelfstandig. Pleo is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Bekijk in deze video hoe zo’n robot werkt:

Informatie voor zorggebruikers

Een huisdier hebben is fijn en kan helpen tegen angst en stress. Maar soms kun je nog niet goed voor een echt dier zorgen. Dan kan je eerst voor een robotdino leren zorgen.

De dinorobot heet Pleo (Engels) en is voor kinderen vanaf 8 jaar. Als je Pleo voor het eerst gebruikt, dan gedraagt hij zich als een baby. Hij reageert ook op aanraking. Hij ontwikkelt zich elke dag. Dit kan jaren duren. Pleo kan verschillende trucjes aanleren, heeft een eigen persoonlijkheid en voorkeuren die je zelf moet ontdekken. Pleo onthoudt hoe je hem behandelt en dit heeft invloed op zijn gedrag. Soms verliest hij zijn aandacht voor je. Hij kan ook je stem herkennen en de temperatuur aanvoelen. Ook danst hij op muziek en drukt zijn emoties uit. Net als een echt huisdier raakt hij soms verveeld als je met hem speelt, kan hij ziek worden als je hem in de kou laat staan en wordt hij chagrijnig als hij niks te eten krijgt. Door de jaren heen gaat Pleo zelfs langzamer lopen omdat hij ouder wordt. Deze intelligente technologie onderscheidt hem van andere robothuisdieren.

Pleo is te koop via de website van de leverancier en verschillende webwinkels.

Vergoeding

Pleo wordt niet vergoed door zorgverzekeraars.

Praktische hulp

Heb je advies of hulp nodig bij het regelen van deze dinorobot? Ga dan naar onze pagina ‘Praktische Hulp’. Daar staan links die je hopelijk verder helpen.

Informatie voor zorgprofessionals

Werk je met jonge cliënten of patiënten? Als zij angstig of gestrest zijn, kan een huisdier helpen. Al is een echt huisdier misschien nog een te grote verantwoordelijkheid. Dan kun je hen een dinorobot aanbevelen. Hiermee leren je cliënten of patiënten voor een dier te zorgen.

Pleo (Engels) is de naam van de dinorobot. Hij is voor kinderen vanaf 8 jaar. Hij gedraagt zich als een baby wanneer je cliënt hem voor het eerst gebruikt. De robot ontwikkelt zich elke dag, jarenlang. Hij reageert op aanraking, herkent de stem van je cliënt en voelt de temperatuur aan. Ook kan Pleo trucjes aanleren. Hij heeft een eigen persoonlijkheid en voorkeuren. Die moet je cliënt zelf ontdekken. Pleo onthoudt hoe je cliënt hem behandelt. Dit heeft invloed op zijn gedrag. Ook danst hij op muziek en drukt zijn emoties uit. Net als een echt huisdier raakt hij soms verveeld, kan hij ziek worden en wordt hij chagrijnig als hij niks te eten krijgt. Hij wordt ook ouder. Daardoor gaat Pleo door de jaren heen langzamer lopen. Deze intelligente technologie onderscheidt hem van andere robothuisdieren.

Pleo is te koop via de website van de leverancier en verschillende webwinkels.

Pleo wordt ook ingezet voor kinderen die voor langere tijd in het ziekenhuis moeten verblijven. Lees over de ervaring van het Flevoziekenhuis.

Praktische hulp

Wil je een robotdino implementeren in je zorginstelling of ziekenhuis? Voor praktische hulp daarbij, kijk op onze pagina  ‘Implementatie’.

Voorbeelden van aanbieders