Slimme deurbel met camera

Zien wie er voor de deur staat

Vrouw krijgt notificatie en ziet op smartphone wie er voor de deur staat

Beeld: iStock

Iemand drukt op de knop van de intercom waarop te zien is wie er voor de deur staat

Beeld: iStock

Met een slimme deurbel met camera kun je zien wie er voor de deur staat, voordat je open doet. Je kunt ook spreken met die persoon. De deurbel wordt ook wel een digitale deurspion genoemd. Hij is eenvoudig te monteren op de voordeur. Via Wifi zie je op de smartphone wie er voor de deur staat. Ook kun je via de telefoon met de bezoeker praten. Je krijgt ook een berichtje als je niet thuis bent.

Informatie voor zorggebruikers

Als je vanuit huis kunt zien wie er voor de deur staat, geeft dat een veilig gevoel. Je kunt via de slimme deurbel communiceren zonder de deur open te hoeven doen. Dat is ook handig wanneer het wat langer duurt voordat je bij de deur bent. Dan kun je dat laten weten terwijl je onderweg bent. Bijvoorbeeld aan de pakketbezorger, die wacht dan nog even.

Slimme deurbellen met camera kun je kopen bij vrijwel iedere doe-het-zelfwinkel of via een installateur. Je kunt ze ook online kopen door te zoeken op slimme deurbel met camera. Er zijn ook slimme deurbellen die automatisch een foto opslaan van degene die voor de deur staat. Daarnaast zijn er ook uitvoeringen met een nachtmodus en bewegingssensor. Voor een helder en goed werkend beeld is het belangrijk dat je het buitenlicht 's avonds hebt branden. 

Vergoeding

Een slimme deurbel met camera wordt niet vergoed door zorgverzekeraars.

Praktische hulp

Heb je advies of hulp nodig bij het regelen van een slimme deurbel? Ga dan naar onze pagina ‘Praktische Hulp’. Daar staan links die je hopelijk verder helpen.

Informatie voor zorgprofessionals

Een slimme deurbel geeft je cliënt een veilig gevoel. Zo kan hij of zij vanuit huis zien wie er voor de deur staat. Zonder de deur open te hoeven doen. En wanneer het langer duurt voordat jij of je cliënt bij de deur is, kun je dat laten weten. Zo kun je jouw zorgtaken goed afronden voordat je de deur opendoet.

Je kunt slimme deurbellen met camera kopen via een installateur en bij vrijwel iedere doe-het-zelfwinkel. Online kun je er ook een kopen. Zoek hiervoor op slimme deurbel met camera.

Praktische hulp

Wil je een slimme deurbel implementeren in je zorginstelling? Voor praktische hulp daarbij, kijk op onze pagina 'Implementatie'.
 

Voorbeelden van aanbieders