Overslaan en naar de inhoud gaan

Spelenderwijs meer beweging voor kinderen

Bewegingsgame voor kinderen

Kind draagt Boosth armband en houdt tablet vast

Boosth. Beeld: Waldemar Hogewaard

Er zijn games die helpen om kinderen in beweging te krijgen. Hiervoor download je een app. Je kind krijgt een polsband in vrolijke kleuren die zijn bewegingen registreert. Het spel daagt je kind uit te gaan rennen en springen. Heeft hij of zij genoeg activiteitspunten verdiend? Dan krijgt je kind toegang tot nieuwe levels. 

Informatie voor zorggebruikers

Een bewegingsgame geeft plezier én is gezond voor je kind. Het spel brengt je zoon of dochter spelenderwijs in beweging. Niet omdat het móet, maar omdat hij of zij het zelf wil.

Kinderen kunnen Boosth in hun eentje spelen, maar ook samen met broertjes, zusjes, ouders of vriendjes. Via de game kunnen ze ook nieuwe vrienden maken.

Er zijn ook diverse games voor spelcomputers die beweging kunnen detecteren. Zo zijn er bewegingsspellen voor bijvoorbeeld de Nintendo Wii U, Switch, Playstation 4 en Kinect voor Xbox One. Laat je informeren door een gameswinkel of google zelf op ‘bewegingsspel’ voor de spelcomputer die je thuis hebt staan of wilt kopen.

Vergoeding

Neem contact op met je zorgverzekeraar wanneer je wilt weten of Boosth wordt vergoed.

Praktische hulp

Heb je advies of hulp nodig bij het regelen van een bewegingsgame? Ga dan naar onze pagina ‘Praktische Hulp’. Daar staan links die je hopelijk verder helpen.

Informatie voor zorgprofessionals

Een bewegingsspel brengt je cliënt in beweging. Daarbij krijgt je cliënt ook meer plezier in het bewegen. Zo help je je cliënt aan een gezondere en duurzame levensstijl.

Je cliënt kan Boosth alleen spelen, maar ook samen met broertjes, zusjes, ouders of vriendjes. Je kunt de bewegingen van een kind met bijvoorbeeld overgewicht online volgen in een eigen dashboard. Zo kun je zijn of haar voortgang monitoren.

Praktische hulp

Wil je een bewegingsgame implementeren in je zorginstelling? Voor praktische hulp daarbij, kijk op onze pagina ‘Implementatie’.

Voorbeelden van aanbieders

Disclaimer

Privacy-waarschuwing voor gezondheidsapps: bij veel apps en websites moet je naast je persoonsgegevens ook medische data over jezelf vrijgeven. Bij buitenlandse apps en websites valt het verzamelen van data niet onder de Nederlandse wetgeving.