Verplaatsbare bedtent voor kinderen met beperking

CloudCuddle: Mobiele bedtent voor je kind

Vrouw staat naast opblaasbare bedtent

Beeld: Zorg van Nu

Een bedtent is een opblaasbare tent die je aan een matras of bedframe bevestigt. De tent zorgt ervoor dat kinderen met een meervoudige beperking niet uit bed kunnen vallen. De bedtent is licht en daarom makkelijk mee te nemen. Op locatie blaas je de bedtent op.

Bekijk in deze video hoe de bedtent werkt:

 

Informatie voor zorggebruikers

Heeft je kind een meervoudige beperking? Dan is het belangrijk dat hij of zij een beveiligde slaapomgeving heeft. Een bedbox  is moeilijk te verplaatsen. Daardoor kan het lastig zijn om ergens te logeren. Een bedtent is dan een goede oplossing. Hij is compact en weegt niet veel. Daardoor neem je hem makkelijk mee, bijvoorbeeld in een weekendtas. Handig voor uit logeren gaan, op vakantie gaan en voor in het ziekenhuis.     

Een goede bedtent is de CloudCuddle. Deze is gemaakt van sterk materiaal. Hij biedt een veilige slaapplek voor kinderen van 0 tot 16 jaar die tot 50 kilo wegen. Je bevestigt de Cloudcuddle aan een matras of bedframe. Hij past op elk standaard eenpersoonsbed. Je kan hem ook op de grond met een matras gebruiken. Bijvoorbeeld in het ziekenhuis of wanneer je ergens logeert. Je pompt hem in ongeveer 5 minuten op met een handpomp. De stof is uitwasbaar. De bedtent is gemaakt van zacht materiaal en alleen van buitenaf open te ritsen.

Vergoeding

CloudCuddle wordt niet vergoed door verzekeraars. Wel zijn er gemeenten die een vergoeding geven vanuit de Wmo.

Praktische hulp

Wil je de CloudCuddle uitproberen? Vraag dan een proefweekend of een testweek aan.

Heb je advies of hulp nodig bij het regelen van deze zorginnovatie? Ga dan naar onze pagina ‘Praktische Hulp’. Daar staan links die je hopelijk verder helpen. 
 

Informatie voor zorgprofessionals

Een bedtent zoals de CloudCuddle is een alternatief voor een bedbox. De bedtent is compact, licht en makkelijk verplaatsbaar. Je kunt hem op verschillende plekken gebruiken en ook bijvoorbeeld als rustig speelhoekje.

In overleg met ouders kan CloudCuddle gebruikt worden in instellingen en ziekenhuizen. Hij past op hoog-laagbedden, tenzij daar hoge zijwanden op zitten die je niet kunt verwijderen. CloudCuddle past ook op een ziekenhuisbed. Voor meer informatie kun je per e-mail contact opnemen met CloudCuddle.

Praktische hulp

Als je twijfelt of de CloudCuddle bedtent iets is voor jouw cliënten, dan kun je een proefweekend of testweek aanvragen om het uit te proberen.

Wil je deze zorginnovatie implementeren in je zorginstelling? Voor praktische hulp daarbij, kijk op onze pagina ‘Implementatie’

Voorbeelden van aanbieders