Welke huidaandoening hoort bij jouw klachten?

Stel je diagnose met huidaandoening afbeeldingen

afbeelding van huidaandoening: een beschadiging aan de hand van een man

Foto van een huidaandoening. Copyright: Hans Braxmeier

Gezichten met huidaandoeningen en afbeeldingen symptomen check

Symptomencheck van Huidhuis

Foto: Hans Braxmeier

Je kunt via verschillende websites en apps zelf checken of je een huidaandoening hebt. Je vult je symptomen in en vergelijkt de foto's van huidziekten met je eigen huid. Zo kun je alvast tot een diagnose komen. Daarna kun je online een dermatoloog spreken tijdens een e-consult. Deze kan een behandelplan opstellen en een recept voorschrijven.

Informatie voor zorggebruikers

Je kunt om verschillende redenen last hebben van je huid. Als je opeens symptomen krijgt, wil je graag snel weten wat er mis is. De diagnose kun je online zelf makkelijk stellen. Een professional helpt je daarna verder. Zo kom je snel van je huidaandoening af.

Er zijn verschillende websites en apps. Twee voorbeelden van websites zijn huidhuis.nl en huidconsult.nl. Op deze websites zoek je gratis in enkele stappen zelf uit welke ziektebeelden aansluiten bij de klachten die je hebt. Jouw gestelde diagnose kun je tegen betaling bespreken tijdens een e-consult met een ervaren dermatoloog.  Foto’s uploaden kan daarbij ook. Daarna kun je aan de slag met een behandelplan. Dit doe je in overleg met een behandelaar. Via Huidhuis kun je ook een behandelplan krijgen. Bij Huidconsult wissel je (anoniem) ervaringen uit met andere patiënten. Wekelijks bieden de dermatologen van Huidconsult ook een gratis online inloopspreekuur.

Huiduitslag bij het coronavirus

Veel mensen vragen zich af of het coronavirus (COVID-19) ook huiduitslag kan veroorzaken. Huiduitslag is niet het meest voorkomende symptoom bij het coronavirus. Dit virus is een longaandoening. Luchtwegproblemen, koorts, hoesten en benauwdheid komen het meeste voor. Er worden wel gevallen van huiduitslag door corona gemeld. Leer er meer over op de website van Huidarts

Praktische hulp

Heb je advies of hulp nodig? Ga dan naar onze pagina  ‘Praktische Hulp’. Daar staan links die je hopelijk verder helpen.

Informatie voor zorgprofessionals

Je patiënt wilt graag zo snel mogelijk van zijn of haar huidklachten af. Dat kan makkelijk online. Zo kan je patiënt zelf een diagnose stellen met hulp van foto’s en een symptomencheck. Een dermatoloog helpt je patiënt daarnaast online aan het juiste behandelplan. Je kunt patiënten adviseren van zo’n website gebruik te maken. Ook kun je de websites gebruiken als handig naslagwerk.

Huidhuis.nl en huidconsult.nl zijn voorbeelden van websites waar patiënten huidsymptomen kunnen checken. Via Huidhuis kunnen patiënten ook een behandelplan krijgen. 

Voor zorginstellingen zijn meerdere mogelijkheden voor vergoeding van e-health oplossingen. De behandelplannen van Huidhuis komen hiervoor in aanmerking. Informeer naar de mogelijkheden bij de zorgverzekeraars.

Praktische hulp

Werk je bij een zorginstelling en wil je met de behandelplannen van Huidhuis werken? Neem dan contact op met Ivido.

Wil je een zorginnovatie zoals deze implementeren in je zorginstelling? Voor praktische hulp daarbij, kijk op onze pagina ‘Implementatie’.

Voorbeelden van aanbieders

Disclaimer

Claimt een hulpmiddel een medisch doel te hebben? Dan moet het hulpmiddel, apparaat of de software altijd een geldige CE-markering hebben waaruit blijkt dat het veilig is en aan de correcte regelgeving voldoen. De Inspectie Gezondheidszorg houdt hier toezicht op. Van niet alle hulpmiddelen op deze website is bekend of ze een CE-markering hebben.

Meer zorginnovaties voor