Overslaan en naar de inhoud gaan

Ziekenhuis app voor een goed overzicht

App die ziekenhuisbezoek en behandeling ondersteunt

hand houdt smartphone met daarop behandelcoach vast

Beeld: iStock, behandelcoach

Er zijn handige ziekenhuis apps die patiënten ondersteunen bij afspraken en behandelingen. Zo bieden de apps een agenda waar alle afspraken in staan. Je krijgt waarschuwingen wanneer er een afspraak aan komt en wat je hiervoor moet voorbereiden. Ook staat er allerlei informatie in de app over de aandoening van de gebruiker, het behandelplan en mogelijke zelfzorg. 

Bekijk in deze video hoe de Behandelcoach-app werkt:

Informatie voor zorggebruikers

Als je regelmatig naar het ziekenhuis moet voor behandelingen of controles, wil je graag het overzicht bewaren. Daar kunnen verschillende ziekenhuis apps bij helpen. Daar vind je alle informatie en communicatie met je arts op een plek. Ook als je iets niet wilt vergeten, kun je het daar opschrijven. Zo heb je alles overzichtelijk op dezelfde plek.

Veel ziekenhuizen gebruiken al apps voor de communicatie tussen zorgverlener en patiënt. Neem contact op met je ziekenhuis of zorgverlener om te vragen met welke zij werken. Zo niet, vraag of ze dat willen doen. Een voorbeeld is de Behandelcoach-app. Een app zoals de Behandelcoach-app ondersteunt jouw ziekenhuisafspraken. Naast de agenda staat er informatie over wat je moet doen voor de afspraken die eraan komen. Bijvoorbeeld welke oefeningen je moet doen, welke medicijnen je moet nemen of dat je nuchter moet zijn voor je afspraak. Je kunt ook de route naar het ziekenhuis bekijken. Verder kun je online afspraken maken, dagboekjes bijhouden en alvast vragen voor de arts opschrijven in het digitale notitieblok. Zo vergeet je deze niet te stellen tijdens je afspraak. Ook kun je ermee het gesprek met de arts opnemen en later terugluisteren.

Vergoeding

Als jouw ziekenhuis met de Behandelcoach app werkt, kun jij de app gratis gebruiken.

Praktische hulp

Heb je advies of hulp nodig bij het regelen van een zorginnovatie zoals deze? Ga dan naar onze pagina ‘Praktische Hulp’. Daar staan links die je hopelijk verder helpen.

Je kan de Behandelcoach gratis uitproberen door een demoversie te downloaden. (Bij patiëntnummer ‘Demo’ invullen.) Je ziet de functionaliteiten maar de app is dan nog niet aan jouw ziekenhuis gekoppeld, dus nog niet persoonlijk.

Informatie voor zorgprofessionals

Een ziekenhuis app helpt jou om de communicatie met je patiënten te verbeteren. Zo kun je patiënten beter informeren en ondersteunen. Je patiënt kan alle informatie teruglezen en verzamelen in de app wanneer het uitkomt. Zo help je ze op afstand met hun behandeling.

Een voorbeeld van een ziekenhuis app is de Behandelcoach-app. Deze ondersteunt de ziekenhuisafspraken van je patiënt. Naast de agenda vindt de patiënt er informatie over wat hij of zij moet doen voor de afspraken die eraan komen. Je patiënt kan ook online afspraken maken, dagboekjes bijhouden en alvast vragen voor jou opschrijven in het digitale notitieblok. Zo vergeet je patiënt deze niet te stellen tijdens de afspraak. Ook kan je patiënt met de app het gesprek opnemen om later terug te luisteren. Tot slot kan je patiënt in de app de route naar het ziekenhuis bekijken.

Praktische hulp

Wil je ziekenhuis app implementeren in je zorginstelling? Voor praktische hulp daarbij, kijk op onze pagina 'Implementatie'. Hiervoor is op dit moment geen vergoeding of subsidie beschikbaar. 

Op de website van de Behandelcoach lees je hoe je deze app kunt implementeren in jouw ziekenhuis. 

Voorbeelden van aanbieders