Accessoires voor je wandelstok

Wandelstok zonder uitglijden en makkelijker opbergen

Een oudere man en vrouw zitten buiten op een bank en hebben een wandelstok vast

Foto: Ninee

Als je moeilijk kunt lopen, kom je met een wandelstok nog een heel eind. Maar ook een wandelstok heeft beperkingen. Want bij een gladde vloer glijdt zo’n stok snel weg. En hoe berg je je stok goed op? Er zijn verschillende stokken en accessoires te koop die je hierbij helpen.

Voor wie?

Voor mensen die slecht ter been zijn.

Hoe werkt het?

Wanneer jouw stok snel wegglijdt op een gladde vloer, kun je er een anti-slip voet of rubberen dop onder zetten. De voet van Flexyfoot werkt anti-slip waardoor je beter grip hebt op alle terreinen. Ook absorbeert de voet schokken, zodat je dit minder in je gewrichten voelt. De dop van Stabicane werkt ook anti-slip en zorgt ervoor dat je stok rechtop blijft staan wanneer je hem los laat.

Naast de Stabicane zijn er andere mogelijkheden om je stok makkelijk op te bergen. Een opvouwbare wandelstok kun je bijvoorbeeld makkelijk uit elkaar halen en stop je zo in de kast of in je tas. Ninee levert verschillende inklapbare én hippe wandelstokken. Als je jouw stok alleen even wilt ophangen kun je een wandelstokklem gebruiken. Hiermee klem je jouw stok aan een tafelblad vast. Zo voorkom je dat je stok omvalt. Een voorbeeld van zo’n klem is de VIX Jive, die ook een haak heeft waar je je stok aan kunt ophangen. Met klittenband bevestig je de klem aan je stok, je hebt geen gereedschap nodig.

Als je tijdens het lopen even wilt uitrusten, kun je een wandelstok met een zadel aanschaffen. Bij de Flipstick zit een zadel in het handvat verwerkt. Het zadel kun je uitklappen wanneer je wilt zitten en je klapt hem net zo makkelijk weer in.
 

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid 

Aanbieders 

  • De anti-slip en schokabsorberende voet van Flexyfoot is op hun website te koop en bij verschillende online winkels en thuiszorgwinkels. Zoek op Google naar de mogelijkheden of ga naar bijvoorbeeld de Thuiszorg webshop
  • De rubberen dop van Stabicane is in twee maten verkrijgbaar bij verschillende online winkels en thuiszorgwinkels. Zoek op Google naar de mogelijkheden of ga bijvoorbeeld naar de Thuiszorg webshop
  • Online kun je opvouwbare wandelstokken van verschillende merken kopen bij diverse online winkels. De wandelstokken van Ninee kun je ook op hun website kopen. Zoek op Google naar de mogelijkheden of ga bijvoorbeeld naar Bol.com
  • De VIX Jive en de stokkikker zijn voorbeelden van wandelstokklemmen die je bij verschillende online winkels en thuiszorgwinkels kunt kopen. Meer informatie over de VIX Jive vind je o.a. bij Bol.com en voor de stokkikker kun je kijken bij Vegro. Op Google kun je ook zoeken naar andere wandelstokklemmen.
  • De Flipstick kun je als gewone, verstelbare en opvouwbare stok kopen bij verschillende online winkels en thuiszorgwinkels. Zoek op Google naar de mogelijkheden of ga bijvoorbeeld naar de website Hulpmiddelwereld. Hier vind je ook meer informatie.

Daarnaast kun je zelf online zoeken naar andere accessoires en hulpmiddelen voor de wandelstok.

Vergoeding

Hulpmiddelen voor je wandelstok worden niet vergoed.