Overslaan en naar de inhoud gaan

Alle zakkaartjes in één app

Alle procedures en bestellingen in een app

Twee zorgprofessionals van het Albert Schweitzer ziekenhuis gebruiken de Zakkaartjes Appsmartphone met zakkaartjes app

Foto: Frederike Slieker Albert Schweitzer ziekenhuis

Speciale apps maken het werk van professionals in een ziekenhuis makkelijker en veiliger. Zo bundelt de zakkaartjes-app alle interne procedures op je telefoon of tablet. Je hebt de traditionele zakkaartjes dan dus niet meer nodig. En App to Order vervangt in de operatiekamer de portofoon in het bestelproces van instrumenten en materialen. Dat voorkomt misverstanden en geeft rust. 

Voor wie is de zakkaartjes app en de bestellingen app?

Voor artsen, zorgverleners en medewerkers in een ziekenhuis.

Hoe werkt de apps?

De zakkaartjes-app

De zorginstelling voert de eigen kaartjes zelf in de app in. Zijn er updates, dan pas je de kaarten eenvoudig aan. Er zijn verschillende soorten kaarten. Een simpele kaart heeft alleen tekst, een video of afbeelding. Bij een blokkenkaart kun je de informatie splitsen in meerdere afbeeldingen of blokken tekst. Er is ook een stappenkaart om stap voor stap iets uit leggen, een scorekaart om vragen en resultaten te berekenen en een checklist. Tot slot zijn er rekenkaarten, waarmee je infuusberekeningen, BMI-berekeningen en inhoudsberekeningen kunt maken. 

App to Order

App to Order vervangt de portofoon bij het bestellen van instrumenten voor de operatiekamer. Met de app, die aan een online systeem is gekoppeld, bestel je voor, tijdens en na de operatie sneller en gerichter materialen. Dat gaat geruisloos, waardoor het rustiger wordt in de OK. De app verkleint de kans op misverstanden en fouten bij je bestellingen, en geeft ook beter inzicht in het instrumentengebruik. Daardoor kan er efficiënter worden besteld en beheerd. Je kunt in de app ook mededelingen versturen of chatten met de instrumentbeheerders.

 

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid

Aanbieder

De Zakkaartjes app is beschikbaar via hun website of te downloaden via de appstores: voor iOS (App Store) en Android (Play Store).

De kosten van Zakkaartjes app bestaan uit opstartkosten en licentiekosten. Bekijk de website voor meer informatie.

App to Order is ontwikkeld voor het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis, maar ook beschikbaar voor andere ziekenhuizen. Meer informatie is te vinden op de site van App to Order.

Gerelateerde oplossingen

Zorgprofessional met smart phone in zijn hand waarop de app CureTrack te zien is, track and trace voor medische apparatuur

Track and trace voor medische apparaten

Apparatuur in ziekenhuizen en zorginstellingen sneller terugvinden
Educatie & Informatie
Arts heeft tablet in zijn handen

Kennisbank op zak

Online overzicht voor zorgverleners
Educatie & Informatie
Zorgmedewerker zit achter haar computerscherm

Digitale vaardigheden in de zorg verbeteren

Online lessen over digitaal werken in de zorg
Educatie & Informatie
Vrouw staat met mobiele telefoon

E-consult in de zorg

Patiënten ook online helpen
Communicatie medisch