Altijd toegang tot actueel medicatie overzicht

Medicatie overzicht in een app

Persoon houdt mobiele telefoon vast met daarop een actueel medicatie overzicht

Als zorgverlener is het handig om van elke client een actueel medicatie overzicht te hebben. Het komt ontzettend nauw wie je welke medicatie toedient, en in welke dosering. Met de Medicatie Controle App heb je als zorgverlener altijd direct toegang tot het actuele medicijnoverzicht van een cliënt, dat door de apotheek wordt verstrekt. Daarnaast is het mogelijk om met de app de dubbele controle toe te passen bij risicovolle medicatie, indien je daarvoor gemachtigd bent.

Voor wie is het actueel medicatie overzicht?

De Medicatie Controle App is bedoeld voor zorgverleners, apotheken, (huis)artsen, mantelzorgers en patiënten.

Hoe werkt het actueel medicatie overzicht?

1.        Aanmelding: (Thuis)zorginstelling meldt cliënt aan in de Medicatie Controle App.
2.        Bevestiging: Apotheker krijgt melding in het aan de app gekoppelde beheersysteem Curo Apotheek en bevestigt of de patiënt bij zijn of haar apotheek hoort, waarna de cliënt binnen 24 uur zichtbaar is in de Medicatie Controle App.
3.        Actuele lijsten: Via een koppeling met het apothekersinformatiesysteem worden actuele toedienlijsten direct beschikbaar in de Medicatie Controle App.
4.        Registratie: De zorgverlener ziet de actuele, digitale toedienlijsten in de Medicatie Controle App en vinkt de medicatie digitaal af. De app geeft duidelijk aan welke medicatie risicovol is. De zorgprofessional voert indien nodig de dubbele controle uit. Via de app wordt het bewijs hiervan veilig bewaard.
5.        Terugkoppeling: In het aan de Medicatie Controle App gekoppelde beheersysteem Curo  kan de zorgorganisatie terugzien hoe het met de medicatieveiligheid gesteld is. 
 

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid 

Aanbieders

De Medicatie Controle App is verkrijgbaar via Boomerweb. Bij interesse kan rechtstreeks contact met Boomerweb worden opgenomen via e-mail.
De Medicatie Controle App is geprijsd op basis van gebruik. Afhankelijk van de voorkeuren van de zorginstelling wordt gewerkt met een licentiemodel of een pay-per-use model. De app wordt inclusief dienstverlening op maat gemaakt.

Vergoeding

De Medicatie Controle App wordt vergoed door zorgverzekeraars in de zorgverzekeringswet.

Gerelateerde oplossingen

man met medapp medicijnen herinnering app op smartphone

App als herinnering om medicijnen in te nemen

Medicijnwekkers voor je smartphone
Preventie & Veiligheid
vrouw in haar keuken haalt zakje medcijnen uit medicijndispenser

Medido de slimme medicijndispenser

Nooit meer je medicijnen vergeten
Preventie & Veiligheid
Twee handen houden smart phone vast waarop de Service Apotheek-app te zien is

Je apotheek in een app

Persoonlijk medicatiedossier
Educatie & Informatie