Alzheimer-onderzoek spelenderwijs versnellen

Online spel als onderzoekshulp

Een jongere vrouw zit achter de computer. Een andere vrouw staat bij haar tafel en helpt haar.

Foto's: Flickr_US Department of Education

Houd je van spelletjes en wil je bijdragen aan onderzoek naar de ziekte van Alzheimer? Dat kan heel simpel: met het spelen van een online spel help je mee om onderzoek naar Alzheimer te versnellen. Wat je in de game doet, is data analyseren voor onderzoek. Dat klinkt misschien saai, maar het is leuk en leerzaam. Ook kun je er digitale gadgets mee winnen. En je helpt er mensen met Alzheimer mee.

Voor wie?

Iedereen die graag een steentje bijdraagt aan onderzoek naar Alzheimer. Ook Alzheimerpatiënten zelf kunnen het spelen.

Hoe werkt het?

Meld je aan via de website van Stall Catchers. Je kunt zo beginnen met spelen. Je hebt geen ervaring nodig. De game is gemakkelijk te begrijpen en je wordt in het begin begeleid. Je bekijkt films van echte bloedvaten in de hersenen van muizen, en je moet op zoek naar verstopte haarvaten. Waar stroomt het bloed niet meer door? Door stollingen aan te wijzen, bouw je als speler een score op. Hoe hoger de score, hoe beter natuurlijk. De scores worden vermeld op een scorebord en als je de hoogste score hebt dan ontvang je digitale gadgets.

Omdat heel veel mensen de game online spelen worden eventuele foutieve aanwijzingen gecorrigeerd. Meerdere personen spelen dezelfde game. Ze krijgen dezelfde filmpjes voorgelegd. Je hoeft dus niet bang te zijn om fouten te maken.

 

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid

Aanbieder

De game wordt aangeboden via de website Stall Catchers. Deelname is gratis.