Overslaan en naar de inhoud gaan

Antislipsokken: zonder uitglijden het huis door

Veilig van bad naar bed

Voorbeeld van voet met anti-slipsokken, zwemsokken aan

Kreanimo

Veilig uit de douche stappen zonder uitglijden, is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Zeker op de gladde vloer van een badkamer of keuken is het voor mensen die niet zo goed ter been zijn gevaarlijk makkelijk om uit te glijden. Trek antislipsokken aan om zonder angst vrij door het huis te bewegen.

Voor wie zijn de antislipsokken?

Voor iedereen die wat slechter ter been is. Voor thuis of in het tehuis. Voor op droge vloeren en natte vloeren.

Hoe werken antislipsokken?

Antislipsokken hebben rubberen of siliconen patronen op de onderkant van de sok. Hierdoor heb je meer grip op de vloer, wat ervoor zorgt dat je minder snel uit zult glijden. Er zijn verschillende soorten antislipsokken. Ben je bang uit te glijden tijdens het douchen of het in bad gaan? Dan zijn er zelfs sokken die nat mogen worden. Antislipsokken zien er vaak net uit als normale sokken, waardoor het niet opvalt wanneer je ze draagt. Ze zijn beschikbaar in alle soorten en maten en vele kleuren. 

De antislipsokken zijn getest door de vlogger van Zorg van Nu, Joyce. Bekijk de video:

 

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid

Op natte vloeren

Voor onder de douche of in bad zijn antislip-sokken verkrijgbaar die nat mogen worden. Ze worden ook wel zwemsokken genoemd.

  • Veel zwemsokken zijn voor kinderen, maar bijvoorbeeld de 'Sweakers' van OCKYZ zijn er ook voor volwassenen. Zwemsokken zijn onder andere te koop bij online winkels zoals bol.com, en (online) zwemwinkels.

Op droge vloeren

Voor op droge vloeren zijn vele varianten te koop. Ze heten ook wel huissloffen, huissokken of yogasokken. Ze zijn op verschillende plekken verkrijgbaar. Bijvoorbeeld:

  • Thuiszorgwinkels
  • Sokkenwinkels
  • Sportwinkels

Dit zijn slechts voorbeelden van winkels. Vraag vooral bij winkels waar je bekend mee bent of ze ook antislip-sokken verkopen.