Assistente helpt je zelfstandig zijn

Virtuele assistent

Oudere vrouw praat met een digitale vrouw Anne op beeldscherm.Oudere vrouw en verpleegster zwaaien naar digitale vrouw Anne op beeldscherm.Tablet met daarop de functies van Anne4Care.

Foto's: Anne4Care

Ben je vaak vergeetachtig? Of niet meer zo goed ter been? Met wat digitale ondersteuning kun je toch zelfstandig blijven en de controle over je leven behouden. Bijvoorbeeld met een virtuele assistente die structuur geeft aan je dag, je eraan herinnert om medicatie in te nemen, en alarm kan slaan als dat nodig is. Hierdoor hebben zorgverleners meer tijd voor zorg en aandacht voor jou.

Voor wie?

Voor mensen die, bijvoorbeeld door ziekte of ouderdom, hulp nodig hebben om zelfstandig thuis te kunnen wonen.

Hoe werkt het?

Anne4Care is gemakkelijk in het gebruik. Het kan zelfs zo zijn dat je haar op een gegeven moment niet als computer, maar als maatje ziet. Je hebt geen kennis van computers of apparatuur nodig, en ook geen leesvaardigheid. Je hoeft alleen maar tegen haar te praten en je mag haar gewoon Anne noemen. Anne spreekt, luistert, praat terug, en voert commando’s uit. Ze vertelt je wat de agenda van vandaag is en ze kan iemand voor je videobellen. Ook kan ze hulp voor je inschakelen. Je hoeft alleen maar ‘Anne, roep hulp!’ te zeggen. Anne stuurt dan een bericht naar de hulpverlener.

Als mantelzorger kun je op afstand een agenda met teksten invullen. Anne4Care spreekt ze uit en voor de luisteraar voelt dit warm en persoonlijk. Zo helpt Anne4Care ook om eenzaamheid tegen te gaan.

 

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid

Aanbieder

De virtuele assistente Anne4Care wordt aangeboden door het bedrijf Virtask.

Vergoeding

Neem contact op met je zorgverzekeraar of Anne4Care wordt vergoed.

Gerelateerde oplossingen

Op tafel staat Tinybot robot Tessa voor mensen met beginnende dementie.

Geheugensteun bij beginnende dementie

Sociale robot helpt bij beginnende dementie
Preventie & Veiligheid