Overslaan en naar de inhoud gaan

Bescherm je heupen met een heupairbag

Voorkom een heupfractuur bij vallen

oudere man met heupairbag en zijn verzorger lopen op straat

Heupairbag Wolk

Paspop heeft heupairbag aan onder zijn broek

Heupairbag Wolk

Ouderen vermijden soms activiteiten uit angst om te vallen en hun heup te breken. Een riem met heupairbag biedt in dat geval veiligheid en zekerheid. Mocht je toch onderuit gaan, dan wordt je val gebroken door zachte luchtkussens. Zo kun je je zonder zorgen binnen en buiten het huis verplaatsen.

Voor wie is de heupairbag?

De heupairbag is bedoeld voor mensen die een groot risico lopen om te vallen en daarbij iets te breken. Dit kunnen ouderen zijn, maar ook mensen met mobiliteitsstoornissen, balansproblemen of een eerdere heupfractuur.  Ook mensen die erg bang zijn om te vallen hebben baat bij de heupairbag, omdat het hen de zekerheid geeft om veilig te kunnen bewegen.

Hoe werkt de heupairbag?

De heupairbag is een soort zachte riem, die onder de kleding gedragen kan worden. Als je valt terwijl je de heupairbag draagt, blaast een speciaal kussen zich automatisch op. De klap van de val wordt opgevangen en de heupbotten worden beschermd. Zo kan een heupfractuur worden voorkomen. De heupairbag werkt met drie bewegingssensors. Deze sensors herkennen de valbeweging en zorgen ervoor dat de airbag gevuld is met lucht voordat je op de grond terecht komt. Na de val loopt de heupairbag langzaam leeg.

Een goede heupairbag wordt aangeboden door Wolk. Deze heupairbag kan je onzichtbaar dragen onder je normale kleding. Ook kan je een valalarmering activeren. Dan wordt er bij een val automatisch een signaal naar een zelf in te stellen telefoonnummer gestuurd. Daarnaast wordt de locatie aan de contactpersoon doorgegeven. De drager van de heupairbag kan zelf ook alarm slaan door op erop te tikken. Zo bescherm je met de heupairbag niet alleen je heupen, maar kun je na een val ook direct hulp inschakelen als dat nodig is.

Bekijk hoe de heupairbag wordt getest door Zorg van Nu-vlogger Joyce:

 

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid

Aanbieders

De WOLK heupairbag is verkrijgbaar via de website van Wolk.

Een alternatief is de Hip'Safe, verkrijgbaar via verschillende thuiszorg-webwinkels.

Vergoeding

De Wolk heupairbag wordt niet vergoed door verzekeraars.

Voor de professional

Wolk helpt zorginstellingen bij het implementeren van de Wolk binnen de organisatie. We hebben implementatiecoaches die de verschillende stakeholders (ergotherapeuten, fysiotherapeuten, artsen, projectleiders en meer) binnen de zorgorganisatie helpen bij zowel educatie & het gebruik van de Wolk, als het selecteren van relevante cliënten. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de aanbieder

Disclaimer

Claimt een hulpmiddel een medisch doel te hebben? Dan moet het hulpmiddel, apparaat of de software altijd een geldige CE-markering hebben waaruit blijkt dat het veilig is en aan de correcte regelgeving voldoen. De Inspectie Gezondheidszorg houdt hier toezicht op. Van niet alle hulpmiddelen op deze website is bekend of ze een CE-markering hebben.