Bescherm je heupen met een heupairbag

Voorkom een heupfractuur bij vallen

oudere man en verzorger lopen op straatPaspop heeft heupairbag gebroken heup aan

Ouderen lopen een groter risico om te vallen en hun heup te breken. Sommige van hen vermijden daarom dagelijkse activiteiten, uit angst om te vallen. Een riem met heupairbag biedt in dat geval veiligheid en zekerheid. Mocht je onderuit gaan, dan wordt je val gebroken door zachte luchtkussens.  Zo kun je je zonder zorgen binnen en buiten het huis verplaatsen.

Voor wie?

De heupairbag is bedoeld voor mensen die een groot risico lopen om te vallen en daarbij iets te breken. Dit kunnen ouderen zijn, maar ook mensen met mobiliteitsstoornissen, balansproblemen of een eerdere heupfractuur.  Ook mensen die erg bang zijn om te vallen hebben baat bij de heupairbag, omdat het hen de zekerheid geeft om veilig te kunnen bewegen.

Hoe werkt het?

De heupairbag is een soort zachte riem, die onder de kleding gedragen kan worden. Als je valt terwijl je de heupairbag draagt, blaast een speciaal kussen zich automatisch op. De klap van de val wordt door opgevangen en de heupbotten worden beschermd. Zo kan een heupfractuur worden voorkomen. De heupairbag werkt met drie bewegingssensors. Deze sensors herkennen de valbeweging en zorgen ervoor dat de airbag gevuld is met lucht voordat je op de grond terecht komt. Na de val loopt de heupairbag langzaam leeg.

 

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid

Aanbieders

De WOLK heupairbag is verkrijgbaar via de website van Wolk.

Een alternatief is de Hip'Safe, verkrijgbaar via verschillende thuiszorg-webwinkels.

Vergoeding

De Wolk heupairbag wordt niet vergoed door verzekeraars.

Voor de professional

Wolk helpt zorginstellingen bij het implementeren van de Wolk binnen de organisatie. We hebben implementatiecoaches die de verschillende stakeholders (ergotherapeuten, fysiotherapeuten, artsen, projectleiders en meer) binnen de zorgorganisatie helpen bij zowel educatie & het gebruik van de Wolk, als het selecteren van relevante cliënten. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de aanbieder