Beter slapen en eenvoudig ontspannen

Apps voor slaap en ontspanning

Persoon in bed gebruikt mobiel

Foto: Mo1229 (Flickr)

Kom je niet goed in slaap of houdt stress je wakker? Schrik je elke ochtend abrupt wakker van de wekker? Voel je je overdag onrustig en kun je je niet concentreren? Er zijn talloze apps die je kunnen helpen ontspannen en bijdragen aan een betere nachtrust. Zo bestaan er apps die je slaapcyclus analyseren en je op het juiste moment wekken. Of als je moeilijk in slaap komt, bestaan er apps met allerlei tips en ontspannende muziek. Voorbeelden van apps die je overdag kunnen helpen met ontspannen zijn meditatie- en mindfullnessapps.

Voor wie?

Voor mensen met stress, mensen die beter willen slapen, of meer willen ontspannen.

Hoe werkt het?

Enkele voorbeelden zijn Sleep Cycle en Sleep Time, die analyseren hoeveel je beweegt in je slaap. Hieruit kunnen de apps afleiden in welke slaapfase je zit. Zo bepalen ze het beste moment om je te wekken. Een andere app genaamd Lyla Sleep Coach geeft slaaptherapie op basis van onderzoek van de Universiteit Utrecht. In een periode van zes weken leer je slechte slaapgewoontes te doorbreken. Ook met Mirro kijk je naar je slaappatroon en hoe je dit kunt verbeteren. Omvana, Headspace en Buddhify bieden alle drie geleide meditaties van verschillende lengtes. Zo kun je meer leren over wat meditatie is, maar zelf ook lekker ontspannen.

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid

Aanbieders

  • Trackers die je slaapbewegingen bijhouden: Sleep Cycle is gratis te downloaden voor iOS (App Store) en Android (Play Store). Sleep Time is gratis te downloaden voor iOS (App Store) en Android (Play Store).
  • Om je slaap te analyseren en verbeteren: Lyla Sleep Coach is gratis te downloaden voor Android (Play Store). Mirro heeft een module voor slaapproblemen, kijk op hun website.
  • Apps om je te helpen ontspannen: Relax Melodies is gratis te downloaden voor iOS (App Store) en Android (Play Store). Omvana is gratis te downloaden voor Android (Play Store). Headspace is gratis te downloaden voor iOS (App Store) en Android (Play Store). Buddhify is te downloaden voor iOS (App Store) en Android (Play Store). De Mindfulness App is gratis te downloaden voor iOS (App Store) en Android (Play Store).

Meer apps kun je vinden door als zoekwoord ‘beter slapen’ in te voeren. De meeste apps zijn gratis of kosten een paar euro.

Vergoeding

De betaalde apps worden niet vergoed.

Gerelateerde oplossingen

Stappenteller aan pols

Precies weten hoeveel je beweegt

Stappentellers en bewegingstrackers
Gezonder leven
Mobiel in hand

Een stok achter de deur om te gaan sporten

Sportapps in alle soorten en maten
Spel & Beweging
Vrouw rolt yogamatje uit

Gezond en verantwoord fit worden

Apps voor oefeningen en fitness
Spel & Beweging
Jongen breekt sigaret door midden

Hulp bij stoppen met roken

Apps die helpen bij het opgeven van de sigaret
Gezonder leven
screenshot offtime op je telefoon

Leer je smartphone wegleggen

Apps voor minder telefoongebruik
Gezonder leven