Comfortabel slapen en herstellen in bed

Medische matrastopper

matrastopper

Foto: Matrastopper

Als je om medische redenen of beperkte mobiliteit gedwongen bent veel te liggen, is een goed matras van groot belang. Als je niet (goed) kunt bewegen of als je veel zweet, brengt dat veel ongemakken met zich mee. Zo kun je bijvoorbeeld last van je huid krijgen als je lang in dezelfde positie ligt. Een medische matrastopper kan helpen om de ongemakken van lang liggen tegen te gaan.

Voor wie is matrastopper?

Voor minder mobiele mensen, mensen met medische problemen, mensen die ’s nachts veel zweten, herstellen van een operatie, moeite hebben met draaien en bewegen in bed, aan huidaandoeningen lijden en/of moeite hebben met goed liggen en comfortabel slapen.

Hoe werkt de matrastopper?

Een matrastopper leg je op je bestaande matras. Een medische matrastopper heeft een speciale textuur waardoor hij ademt en vocht reguleert. De matrastopper is speciaal ontwikkeld voor een betere vochtregulatie, meer beweeggemak en ligcomfort en verlichting van zorg. Hij kreukt of plooit niet, is elastisch, zacht voor de huid en heeft weinig wrijving zodat je makkelijk zelf kunt draaien en in en uit bed kunt komen. De matrastopper is makkelijk te wassen en gaat hierdoor lang mee. De speciale toplaag is glad en daardoor kost het je minder moeite om zelf om te draaien. Dat is belangrijk om doorligwonden te voorkomen. Het goed zelf kunnen draaien betekent verhoogt het comfort voor ouderen en mensen met medische problemen en helpt hen zelfs om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen.

Indien je medische problemen hebt, is het advies om eerst met een ergotherapeut te overleggen als je een medische matrastopper wilt aanschaffen, om na te gaan of er geen kans op huiddefecten en dergelijke is. Dit geldt ook voor een speciaal matras aanschaffen.

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid 

Aanbieders

De medische matrastopper is te koop via skincair.nl.

Vergoeding

De matrastopper wordt niet vergoed door de verzekering.

Gerelateerde oplossingen

patient in slim bed in erasmus mc ziekenhuis

Slim bed met een slim matras

Veilig slapen voor patiënt en cliënt
Monitoring & Controle
Persoon in bed gebruikt slaap app

Slaap apps om beter te slapen

Apps om te ontspannen en beter te slapen
Monitoring & Controle
Vrouw ligt in bed en heeft de slaaprobot vast

Beter slapen met een slaaprobot

Hulpmiddelen voor een goede nachtrust
Gezonder leven