Contact met de buitenwereld

De eenvoudige tablet

Blije oudere dame gebruikt een eenvoudige computer van de Compaan

Vind je een computer bedienen niet makkelijk, maar wil je wel meedoen in de digitale wereld? Zoals een foto of filmpje sturen of ontvangen, of beeldbellen met je kind of kleinkind? Of misschien ken je iemand die hiermee worstelt? Er zijn tablets waarbij deze acties eenvoudiger zijn. Zulke apparaten hebben vaak ook een functie waardoor mantelzorgers en familieleden makkelijk kunnen meekijken.

Voor wie?

Voor mensen die niet zo makkelijk met een computer kunnen omgaan, zoals sommige ouderen en mensen met een beperking.

Hoe werkt het?

Een eenvoudig te bedienen tablet is die van de Compaan. Je kan met de tablet je agenda bijhouden, foto’s ontvangen en sturen, het nieuws lezen, bellen met beeld met je familie, een spelletje spelen en hulp vragen van een zorgprofessional of mantelzorger. Familie en vrienden kunnen inloggen via het Compaan Portaal, een persoonlijke, beveiligde pagina. Zo kunnen zij via hun eigen computer met de tablet van de Compaan communiceren. Via het portaal kunnen zij de tablet beheren en bijvoorbeeld mantelzorg organiseren.

Foto: Compaan

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid

Aanbieder

Kijk voor informatie en prijzen van de Compaan op de website van Uwcompaan. Zoek je meer gemak bij het gebruik van een tablet en heb je behoefte aan een steuntje in de rug dan is er de Compaan Connect.

Vergoeding

De Compaan is particulier te bestellen. Daarnaast heeft Compaan een samenwerking met verschillende gemeenten en zorginstellingen. In die gevallen kun je de Compaan 6 maanden kosteloos uitproberen. Neem contact op met Compaan om te vragen of er een samenwerking is met jouw gemeente of zorgverlener.