De juiste medicijnen op het juiste moment

Slimme medicijndispenser

vrouw in haar keuken haalt zakje medcijnen uit medicijndispenser

Foto's: Tonny Presser en Medido

Als je dagelijks meerdere medicijnen moet innemen, dan kan dat best ingewikkeld zijn. Het ene medicijn hoeft maar twee keer per dag, het andere drie keer. Voor, tijdens of na de maaltijd. Met een slimme medicijndispenser weet je direct dat je je medicijnen moet innemen, zonder dat de thuiszorg of een mantelzorger steeds langs hoeft te komen.

Voor wie?

Voor mensen die meerdere medicijnen gebruiken, op verschillende momenten per dag. 

Hoe werkt het?

De thuiszorg, je mantelzorger of jijzelf vult de medicijndispenser met de medicijnrol die je van de apotheek ontvangt. Zodra je de medicijnen in moet nemen, geeft de dispenser een geluid af. Een zakje glijdt uit de dispenser met de medicatie die je op dat moment moet innemen. Mocht je de medicijnen niet uit de dispenser pakken, dan gaat er een bericht naar de zorgverlener of de thuiszorg. Die komt dan kijken of er iets aan de hand is.

Je kunt de dispenser overal mee naar toe nemen, want deze is mobiel verbonden met de thuiszorgorganisatie. Er is dus geen internetaansluiting nodig. Je kunt ook de medicatie van te voren uit de dispenser nemen om bijvoorbeeld een weekendje weg te gaan.

Hieronder zie je een filmpje over het gebruik van de medicijndispenser: 

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid

Aanbieder

De leverancier van de medicijndispenser Medido is Innospense. De Medido is verkrijgbaar via je thuiszorgorganisatie. Vraag hen naar de mogelijkheden en of ze hem voor je kunnen aanvragen. Of neem contact op met Medido via info@medido.com.

Vergoeding

Na indicatie wordt de Medido vergoed door de zorgverzekeraar. 

Voor de professional

Als een cliënt de medicijndispenser wil gaan gebruiken, kan jij hem/haar helpen er een aan te vragen. Je kunt contact opnemen met de thuiszorgorganisatie en bij vragen eventueel de Medido-helpdesk bellen.