Overslaan en naar de inhoud gaan

Digitale vaardigheden in de zorg verbeteren

Online lessen over digitaal werken in de zorg

Zorgmedewerker zit achter haar computerscherm

Foto: Bert de Jong

Werken in de zorg is niet alleen werken met je hart. Je moet dossiers en je rooster bijwerken op een tablet, met e-health zoals zorghorloges werken, zorg op afstand geven. Hoe handiger je bent met digitale technologie, hoe meer tijd je voor je cliënt hebt en hoe prettiger je werk wordt. Je kunt nu je digitale vaardigheden voor de zorg verbeteren met lesprogramma’s speciaal gericht op jouw werk.

Voor wie?

Voor zorgprofessionals en studenten van zorgopleidingen die hun digitale vaardigheden in de zorg willen verbeteren.

Hoe werkt het?

Op digivaardigindezorg.nl kun je verschillende leermiddelen vinden. De onderwerpen van de lessen zijn heel divers. Van basisvaardigheden zoals werken met een muis, tot gespecialiseerde lessen voor in de zorg, zoals werken met e-health, apps, en zorgdomotica. Je kunt leren over algemene programma’s zoals Office of social media en over informatiebeveiliging en privacy. De soorten lesmateriaal zijn ook verschillend: filmpjes en vlogs, werkbladen met oefeningen, leesvoer, apps, trainingen en spelvormen.

Om te weten welke lessen je het beste kunt volgen, kun je de zelftest doen. Daar volgt een leeradvies uit. Maar je kunt ook je eigen lesprogramma samenstellen door zelf lesmodules uit te kiezen. Daarna kun je kiezen of je alleen aan de slag wilt of  samen met een digicoach – een zogenaamde ‘i-nurse’. Dit is een zorgverlener die een paar uur is vrijgesteld om collega’s te begeleiden.

De website is ook bestemd voor docenten van zorgopleidingen. Je kunt er los lesmateriaal vinden over digitale zorg en ook hele lesopzetten downloaden en delen.
 

Bekijk dit filmpje over wat het oplevert om je digitale vaardigheden in de zorg te verbeteren:

 

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid

Aanbieder

Ga naar www.digivaardigindezorg.nl voor de zelftest en voor de verschillende leermiddelen. Deze zijn gratis te downloaden. In april 2019 zijn alvast de sectoren verstandelijk gehandicaptenzorg en ouderenzorg live gegaan. Andere sectoren in de zorg worden nog toegevoegd.

Voor de professional

Zorgorganisaties en zorgopleidingen kunnen een eigen versie van de website maken en hem zo inrichten dat hij optimaal past bij hun medewerkers. Neem contact op via info@digivaardigindezorg.nl
 

Gerelateerde oplossingen

Vijf zorgprofessionals zien hoe e-learning zorg werkt

E-learning in de zorg

Online lessen en trainingen voor zorgmedewerkers
Educatie & Informatie