Apparaat voor directe uitslag bloedtesten

Snel bloedonderzoek doen in je huisartspraktijk

Persoon stopt buisje met bloed in centrifuge apparaat

Beeld: iStock

Moeder en kind bij de huisarts, die bloed prikt uit de vinger van het kind

Beeld: iStock

Er bestaat snelle meetapparatuur voor bloedonderzoek. Hiermee kunnen huisartsen en zorginstellingen zelf bloedtesten uitvoeren voor CRP, glucose en hemoglobine. De uitslag krijg je meteen te zien. De apparatuur kun je huren of leasen en is gekoppeld aan het laboratorium- en kwaliteitssysteem. 

Informatie voor zorggebruikers

Het is fijn als je zo snel mogelijk de uitslag van je bloedtest hebt. Dat geeft uitsluitsel, en je kunt snel met je behandeling starten. Als je huisarts of zorginstelling het direct weet, hoef je niet te wachten op een bericht van het laboratorium. Ook hoef je niet meer te worden doorverwezen naar het ziekenhuis of laboratorium voor een diagnose. 

Vraag aan je huisarts of zorginstelling of je ook gebruik kunt maken van een snelle bloedtest.

Vergoeding

Jij of je huisarts kan de kosten voor het testen bij de zorgverzekeraar declareren.
 

Informatie voor zorgprofessionals

Als huisarts wil je zo snel mogelijk met de juiste behandeling starten. Dan helpt het als je direct de uitslag van een bloedtest weet. Dat kan met snelle meetapparatuur. Zo hoef je jouw patiënt niet meer door te verwijzen naar het ziekenhuis of laboratorium voor een diagnose. 

Saltro Praktijklab verzorgt meetapparatuur voor snel bloedonderzoek. Zij komen bij je langs voor advies en informatie. Is jouw praktijk geschikt voor plaatsing, dan levert het laboratorium de apparatuur voor bloedonderzoek. Ook zorgen ze voor installatie en onderhoud en geven ze uitleg, advies en scholing.

Spinit (Engels) is een apparaat dat bloed meet. Enkel met een druppel bloed geeft het apparaat in korte tijd een diagnose. Zo krijg je duidelijkheid over specifieke ziektebeelden, zoals erfelijke aandoeningen. Op deze manier kun je een betere en snellere behandeling aanbieden.

Praktische hulp

Wil je snelle meetapparatuur implementeren in je zorginstelling? Voor praktische hulp daarbij, kijk op onze pagina ‘Implementatie’.

Voorbeelden van aanbieders

Disclaimer

Claimt een hulpmiddel een medisch doel te hebben? Dan moet het hulpmiddel, apparaat of de software altijd een geldige CE-markering hebben waaruit blijkt dat het veilig is en aan de correcte regelgeving voldoen. De Inspectie Gezondheidszorg houdt hier toezicht op. Van niet alle hulpmiddelen op deze website is bekend of ze een CE-markering hebben. 

Meer zorginnovaties voor