Overslaan en naar de inhoud gaan

Drempelhulp en flexibele drempel

Makkelijk over drempels rijden

man gebruikt drempelhulp stepless lite, een meeneembare oprijplaat voor rolstoelwiel over vari-stepp flexibele drempel

Als gebruiker van bijvoorbeeld een rolstoel of scootmobiel kun je wel wat drempelhulp gebruiken. Want je komt ze vast regelmatig tegen: drempels waar je nét niet overheen kunt. Soms in huis, vaak ook buitenshuis. Voor beide situaties zijn oplossingen. Met een draagbare drempelhulp kun je zonder zorgen op stap. En met een flexibele drempel voor je badkamer is door het huis rijden ook geen probleem.

Voor wie is de drempelhulp?

Voor mensen die een rolstoel, scootmobiel of rollator gebruiken.

Hoe werkt de drempelhulp?

Voor buitenshuis zijn er lichtgewicht, soms opvouwbare, drempelhulpen. Deze zijn geschikt voor hoogteverschillen en drempels van 2 tot 16 cm. Sommige drempelhulpen zijn aan te passen naar wens. Een drempelhulp is geschikt voor alles wat rijdt en rolt en houdt soms tot wel meer dan 300 kilogram. Je kunt ze thuis gebruiken of in zorginstellingen. De kleine modellen neem je makkelijk mee als je op pad gaat. Het gebruik behoeft verder weinig uitleg: het is een kwestie van uitvouwen of in elkaar klikken en neerleggen. 

Voor binnenshuis is er een handige flexibele drempel. Als je erover heen rijdt dan deukt hij in, zodat het weinig kracht kost om over de drempel te gaan. De drempel is gemaakt van stevig rubber en daarmee perfect voor de badkamer: hij houdt water tegen maar vormt voor jou geen obstakel.

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid 

Aanbieders

Er zijn verschillende drempelhulpaanbieders:

Vergoeding

Drempelhulpen worden niet vergoed door Zorgverzekeraars. Wel lenen zorgverzekeraars een drempelhulp (van hun eigen leverancier) zes maanden gratis uit. Daarna moet de gebruiker een beroep doen op de Wmo. Check bij het Wmo-loket van je gemeente of zij drempelhulpen vergoeden.

Gerelateerde oplossingen

Vrouw gaat met easysteppers makkelijke de trap op

Aanpassingen voor de trap

Makkelijker de trap op
Preventie & Veiligheid
Een man met een geamputeerd onderbeen steunt op een rollator

Hulpmiddelen bij een geamputeerd onderbeen

Makkelijker mobiel wanneer je een been moet missen
Spel & Beweging
Een oudere vrouw loopt op straat met een rollator

Rolstoel en rollator in één

Onbezorgd erop uit
Spel & Beweging