Overslaan en naar de inhoud gaan

Drempelhulp en flexibele drempel

Makkelijk over drempels rijden

man gebruikt drempelhulp stepless lite, een meeneembare oprijplaat voor rolstoelwiel over vari-stepp flexibele drempel

Als gebruiker van bijvoorbeeld een rolstoel of scootmobiel kun je wel wat drempelhulp gebruiken. Want je komt ze vast regelmatig tegen: drempels waar je nét niet overheen kunt. Soms in huis, vaak ook buitenshuis. Voor beide situaties zijn oplossingen. Met een draagbare drempelhulp kun je zonder zorgen op stap. En met een flexibele drempel voor je badkamer is door het huis rijden ook geen probleem.

Voor wie is de drempelhulp?

Voor mensen die een rolstoel, scootmobiel of rollator gebruiken.

Hoe werkt de drempelhulp?

Voor buitenshuis zijn er lichtgewicht, soms opvouwbare, drempelhulpen. Deze zijn geschikt voor hoogteverschillen en drempels van 2 tot 15 cm. De drempelhulp is geschikt voor alles wat rijdt en rolt en houdt tot 300 kilogram. Je kunt 'm thuis gebruiken, maar neemt hem net zo makkelijk mee als je op pad gaat. Het gebruik behoeft verder weinig uitleg: het is een kwestie van uitvouwen en neerleggen.

Voor binnenshuis is er een handige flexibele drempel. Als je erover heen rijdt dan deukt hij in, zodat het weinig kracht kost om over de drempel te gaan. De drempel is gemaakt van stevig rubber en daarmee perfect voor de badkamer: hij houdt water tegen maar vormt voor jou geen obstakel.

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid 

Aanbieders

Er zijn verschillende drempelhulpaanbieders:

  • De drempelhulp van SecuCare is verkrijgbaar via verkooppunten te vinden op hun website.
  • Andere meeneembare drempelhulpen vind je bijvoorbeeld bij TomZorg of bij Kruizinga.
  • In een wat hogere prijsklasse zijn er ook de extra lichte Stepless Lite drempelhulpen.

De flexibele drempel (vari-stepp) wordt aangeboden door Pronk Ergo.

Vergoeding

Drempelhulpen worden niet vergoed door Zorgverzekeraars. Wel lenen zorgverzekeraars een drempelhulp (van hun eigen leverancier) zes maanden gratis uit. Daarna moet de gebruiker een beroep doen op de Wmo. Enkele gemeenten vergoeden via deze weg ook de drempelhulp en flexibele drempel.