E-learning in de zorg

Online lessen voor zorgmedewerkers

Vijf zorgprofessionals zien hoe e-learning zorg werkt

Foto: LOCOmotion

Werk je in de zorg en wil je blijven leren, denk eens aan e-learning in de zorg. Ook als je praktische oplossingen wil vinden of je wat opfrislessen kunt gebruiken. Tegenwoordig kun je heel gemakkelijk lessen en modules volgen vanachter je computer, laptop of smartphone. Je krijgt de vragen online in beeld en nadat je antwoord hebt gegeven, zie je meteen of je de vraag goed hebt beantwoord. En vaak zijn de lessen nog gratis ook.  

Voor wie is e-learning in de zorg?

Voor iedereen die in de zorg werkt en wil blijven leren of praktische oplossingen zoekt voor cliënten. 

Hoe werkt e-learning in de zorg?

De modules van free-learning.nl zijn gratis. Je kunt zo beginnen want je kunt ze volgen zonder eerst in te loggen. Er zijn modules over uiteenlopende onderwerpen, zoals wondverzorging, infectiepreventie, beeldschermwerk, mondzorg en beïnvloeden van collega’s. Als je 80% van de vragen goed beantwoordt, heb je de module succesvol afgerond. Je kan een certificaat uitprinten en accreditatiepunten aanvragen. 

Op goedgebruik.nl krijg je praktische hulp in hoe je de zelfredzaamheid van cliënten kunt ondersteunen met hulpmiddelen en technologie. Gebruik de zoekfunctie om naar aanleiding van de problematiek van de cliënt een passend hulpmiddel vinden, bijvoorbeeld ‘veiligheid’. Liever een filmpje? Er staat op www.goedgebruik.nl een uitgebreide catalogus met instructiefilms over hoe je de hulpmiddelen goed gebruikt.

Er is ook rekenhulp. Zo is er voor verpleegkundigen de website www.meneermegens.nl. Daarop staan allerlei manieren waarop je handig hoeveelheden kunt uitrekenen van bijvoorbeeld zuurstof of injectievloeistoffen. Er zijn rekenvoorbeelden en handige tabellen.

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid

Aanbieders

Gerelateerde oplossingen

Zorgmedewerker zit achter haar computerscherm

Digitale vaardigheden in de zorg verbeteren

Online lessen over digitaal werken in de zorg
Educatie & Informatie
Een zorgverlener helpt een patiënt in een rolstoel met drinken.

Een dag in de schoenen van een patiënt

Ervaringstrainingen voor zorgverleners
Educatie & Informatie
Mantelzorgers ervaren dementie met dementiebril

Dementie ervaren met dementiebril

Hoe voelt een dementerende zich?
Educatie & Informatie
Arts heeft tablet in zijn handen

Kennisbank op zak

Online overzicht voor zorgverleners
Educatie & Informatie