Een dag in de schoenen van een patiënt

Ervaringstrainingen voor zorgverleners

Een zorgverlener helpt een patiënt in een rolstoel met drinken. Een zorgverlener helpt een patiënt aan tafel met eten.

 

Foto‘s: De Keerzijde

Hoe voelt het om de zorg van een ander te moeten ontvangen? Wat betekent het als een ander voor jou bepaalt wat goed voor je is? Een dag zelf zorg ontvangen geeft verrassende inzichten over menswaardige zorg. Je ervaart zelf wat afhankelijkheid met je doet en waarom het behoud van eigen regie zo belangrijk is voor patiënten.

Voor wie?

Voor zorgverleners, vrijwilligers, managers, behandelaren en bestuurders in de zorg.

Hoe werkt het?

Tijdens de workshops van De Keerzijde word je behandeld als patiënt, maar je blijft jezelf. Het is geen rollenspel. Je wordt zelf verzorgd, verpleegd en begeleid door een team van zorgprofessionals. In deze setting zijn er de nodige confrontaties, zoals het verlies van je eigen regie of chaotische taferelen. Op basis van deze ervaringen en nieuwe inzichten formuleer je met een zorgcoach concrete acties die je zelf in praktijk gaat brengen. Na deelname ontvang je een Cedeo gecertificeerd deelnamecertificaat en na het volgen van een ervaringstraject 15 accreditatiepunten voor het Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals.

 

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid

Aanbieder

Bekijk de website van De Keerzijde voor deelname aan een training en voor meer informatie. Prijzen zijn op maat en afhankelijk van de aanvraag.

Vergoeding

Er is subsidie te ontvangen voor deze trainingen als gevolg van samenwerking binnen het programma Waardigheid en Trots en door de CRKBO en Cedeo-erkenningen.