Een gezonde levensstijl door meer beweging

Meer bewegen met een app

man die hardloopt in de natuur met een telefoon en oordopjesPlaatje van mobiele telefoons en daarop de geinstalleerde apps

Foto van app: Runkeeper

Bij een gezonde levensstijl hoort genoeg bewegen. Een half uur per dag wandelen, naar je werk fietsen of de trap nemen in plaats van de lift maakt al een heel verschil. Minstens dertig minuten beweging per dag is het advies, maar hoe weet je nou of je al aan de dertig minuten zit? Daar kan je telefoon je bij helpen.

Voor wie?

Voor iedereen die meer wil bewegen of wil weten of ze genoeg bewegen of niet.

Hoe werkt het?

Bewegingsapps registreren hoeveel je per dag beweegt en stappentellers houden bij hoeveel je loopt. Zo weet je of je meer moet bewegen, of dat je al goed bezig bent. Voor sporters zijn er apps die je voortgang meten en je helpen verantwoord en blessurevrij te sporten. Ook in de huiskamer kun je meer bewegen met een app. Zo zijn er apps van de fysiotherapeut met goede oefeningen en er zijn fitness apps.  Er zijn wandelapps met mooie natuurroutes, apps die registreren hoeveel je fietst en bewegingsapps die bijhouden hoeveel je beweegt, hoe lang je per dag zit en hoeveel calorieën je hebt verbruikt. Vaak hoef je alleen de app te downloaden en je telefoon in je broekzak te hebben. Bij sommige apps moet je ook dagelijks wat invoeren, zoals wat je gegeten hebt, om calorieën te meten.

Voor meer informatie, lees een artikel over verschillende stappentellers voor Android, een over verschillende stappentellers voor Apple, of een artikel over wandel-apps.

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid

Aanbieders

Er zijn veel apps om (meer) te bewegen.

Voorbeelden van veel gebruikte sport-apps:

Voorbeelden van apps voor oefeningen en fitness:

Voorbeelden van wandel-apps:

Er zijn veel goede stappentellers, lees de beoordelingen in de appstores eens. Zo vind je snel de app die het beste bij jou past. De meeste apps zijn gratis te downloaden of kosten enkele euro’s.

Gerelateerde oplossingen

Vrouw rolt yogamatje uit

Gezond en verantwoord fit worden

Apps voor oefeningen en fitness
Spel & Beweging
vrouw zit op fysio-bal met tablet voor zich

Fysiotherapie in je eigen woonkamer

Online begeleiding fysiotherapie
Behandeling & Verzorging