Een stok achter de deur om te gaan sporten

Sportapps in alle soorten en maten

Mobiel in hand

Foto: NICOLA

Veel mensen vinden het heerlijk om te gaan hardlopen of op de racefiets te stappen. Dat wil zeggen, áls ze gaan. Want die hardloopschoenen liggen vaak verwaarloosd in een hoekje en de racefiets staat vol spinrag in de schuur. Hoe graag we ook sporten, er is altijd wel een excuus om het niet te doen. Als je een sportapp op je telefoon installeert, word je getriggerd om deze keer wél te gaan. Je kunt de gegevens over je activiteit delen met je vrienden, zodat zelfs als je alleen sport je toch een beetje met anderen bent. Je kunt je vooruitgang volgen, je tijden precies bijhouden en genieten van gezonde competitie in de online community.

Er zijn veel verschillende soorten apps voor allerlei verschillende sporten. Voor wielrenners is bijvoorbeeld Strava. Runkeeper, Hardlopen met Evy en Looptijden zijn populair voor het joggen en hardlopen. Maar er is ook een Daily yoga app, een Dagelijkse buiktrainer app en bijvoorbeeld de Runtastic Butttrainer app voor fitness. Ook voor veel niet genoemde sporten bestaan apps.

Voor wie?

Sportapps zijn er voor iedereen die een extra stimulans aan zijn of haar sportleven wil geven.

Hoe werkt het?

Vaak werken de apps simpelweg door een account aan te maken en je gegevens in te voeren. Bij veel hardloopapps en Strava hoef je na installatie de app alleen aan te zetten wanneer je vertrekt. Via gps worden je gegevens dan vanzelf ingevoerd. Pas bij het gebruik van al deze apps wel op dat je bij het sporten niet te ver gaat en blessures oploopt. 

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid

Aanbieders

Je kunt de verschillende apps vinden in de App Store en de Google Play Store. Vaak hebben sport- en gezondheidsapps een aparte rubriek in de appstores. De meeste sportapps zijn gratis te downloaden. Voor extra functies of reclamevrije apps moet vaak wel worden betaald.
 

Gerelateerde oplossingen

Stappenteller aan pols

Precies weten hoeveel je beweegt

Stappentellers en bewegingstrackers
Gezonder leven
Persoon in bed gebruikt mobiel

Beter slapen en eenvoudig ontspannen

Apps voor slaap en ontspanning
Monitoring & Controle
Vrouw rolt yogamatje uit

Gezond en verantwoord fit worden

Apps voor oefeningen en fitness
Spel & Beweging
Jongen breekt sigaret door midden

Hulp bij stoppen met roken

Apps die helpen bij het opgeven van de sigaret
Gezonder leven
screenshot offtime op je telefoon

Leer je smartphone wegleggen

Apps voor minder telefoongebruik
Gezonder leven

Meer over