Energie en concentratie door beter licht

Biodynamisch licht

Twee mensen aan tafel met de Sparckel lamp gebruik

Het ritme van de dag en het licht van de zon zijn erg belangrijk voor onze gezondheid. Maar in de moderne maatschappij breng je veel tijd door in huis of op kantoor. Als je te weinig daglicht ziet, kun je somber en futloos worden en minder goed gaan slapen. Een lamp met verschillende soorten wit licht is een goed alternatief voor natuurlijk daglicht, en zorgt ervoor dat je ook binnen voldoende goed licht krijgt. Je slaapt beter en je voelt je gezonder en opgewekter.

Voor wie?

Voor iedereen die niet genoeg natuurlijk daglicht ziet, maar daar wel behoefte aan heeft. Voor mensen die zich futloos of somber voelen, mensen met slaapproblemen en mensen die langdurig zorg krijgen.

Hoe werkt het?

De Sparckel is een voorbeeld van zo'n biodynamisch lichtsysteem. Net als de zon straalt het verschillende soorten wit licht uit. Het licht verandert langzaam gedurende de dag. Overdag heeft het een hoog niveau blauwwit licht en dat zorgt voor veel energie en een verhoogde concentratie. ‘s Avonds is het licht minder fel en juist warm en sfeervol. Warm licht werkt ontspannend en bereid je voor op een goede nachtrust. De lamp verspreidt het licht breed, dus het is geschikt om een woonkamer of kantoor te verlichten. Je kunt de lamp gemakkelijk verplaatsen.

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid 

Aanbieders

Diverse aanbieders leveren systemen die met licht je stemming kunnen ondersteunen.

De Sparckel bijvoorbeeld is te bestellen via hun website.

Philips biedt diverse lichtsystemen aan op hun website.

Vergoeding

De lichtsystemen worden niet vergoed.