Energie en concentratie door beter licht

Biodynamisch licht

Twee mensen aan tafel met de Sparckel lamp gebruik

Foto: Sparckel

Als je veel tijd binnenshuis bent of op werk, dan zie je misschien weinig daglicht, terwijl dat wel belangrijk is voor je gezondheid. Zeker in de winter kun je je daardoor somber en futloos voelen. Een speciale lamp met wit licht is een goed alternatief voor natuurlijk daglicht en zorgt ervoor dat je ook binnen voldoende goed licht krijgt. Die lichttherapie helpt je slaap en humeur te verbeteren.

Voor wie?

Voor iedereen die niet genoeg natuurlijk daglicht ziet, maar daar wel behoefte aan heeft. Voor mensen die zich futloos of somber voelen, mensen met slaapproblemen en mensen die langdurig zorg krijgen.

Hoe werkt het?

De Sparckel is een voorbeeld van zo'n biodynamisch lichtsysteem. Net als de zon straalt het verschillende soorten wit licht uit. Het licht verandert langzaam gedurende de dag. Overdag heeft het een hoog niveau blauwwit licht en dat zorgt voor veel energie en een verhoogde concentratie. ‘s Avonds is het licht minder fel en juist warm en sfeervol. Warm licht werkt ontspannend en bereid je voor op een goede nachtrust. De lamp verspreidt het licht breed, dus het is geschikt om een woonkamer of kantoor te verlichten. Je kunt de lamp gemakkelijk verplaatsen.

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid 

Aanbieders

Diverse aanbieders leveren systemen die met licht je stemming kunnen ondersteunen.

De Sparckel bijvoorbeeld is te bestellen via hun website.

Philips biedt diverse lichtsystemen aan op hun website.

Vergoeding

De lichtsystemen worden niet vergoed.