Extra gemotiveerd de wandelschoen aantrekken

Wandel-apps

Wandelaar met hond

Wil je eropuit trekken om een mooi stuk door de natuur te wandelen, maar weet je niet waarheen? Of loop je vaak dezelfde routes en wil je wel eens wat nieuws ontdekken? Maak dan eens gebruik van een wandel-app. Er is voor ieder wat wils: van simpele apps met routebeschrijvingen en minimale informatie tot interactieve apps met filmpjes, foto’s, uitgebreide informatie over de omgeving en quizjes. Ontdek de verborgen schoonheid van Nederland en blijf gezond in beweging!

Voor wie?

Voor iedereen die wil wandelen.

Hoe werkt het?

Niet alle apps werken op dezelfde manier. De meeste kunnen je positie bepalen met gps, en tonen met een stip op de kaart waar je bent. Die stip beweegt met je mee als je loopt, zodat je weet welke kant je op gaat. Sommige apps tonen ook POI’s, points of interest, zoals bezienswaardigheden, horecazaken en ov-haltes. Bij de meest gedetailleerde en interactieve apps krijg je opdrachten mee om bijvoorbeeld bepaalde boomsoorten te zoeken of historische gebouwen te herkennen. Ook kun je quizjes doen.

Copyright fotografie: Flickr Hernán Piñera

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid 

Aanbieders

Meer apps kun je vinden door als zoekwoord ‘wandelen' of 'natuur’ in te voeren. De meeste apps zijn gratis of kosten een paar euro.