Fysiotherapie in je eigen woonkamer

Online begeleiding fysiotherapie

vrouw zit op fysio-bal met tablet voor zich

Als je fysiotherapie nodigt hebt, ga je een of twee keer per week naar de fysiotherapeut. Maar dat is meestal te weinig om vooruitgang te boeken. Je zult tussendoor ook thuis moeten oefenen. Vaak schiet het erbij in of je vergeet je oefeningen te doen. Dan is online fysiotherapie wel zo handig. Ter ondersteuning van fysiotherapeuten zijn er tegenwoordig sites en apps die de oefeningen goed uitleggen. Dat is ook interessant als je veel sport en blessuregevoelig bent: doe de oefeningen en voorkom blessures. Met sommige apps kun je contact leggen met je fysiotherapeut, zodat deze met je mee kan kijken.

Voor wie?

Voor mensen die bij de fysiotherapeut lopen of voor mensen die blessures willen voorkomen bij het sporten.

Hoe werkt het?

Er zijn websites en apps waar oefeningen op staan. Zo is er bijvoorbeeld ActifyTaal, waar je veel oefeningen op video kunt bekijken. Enkele sites en apps zijn aangesloten op officiële fysioklinieken. Zoals deze van Fysiotherapie de Klerk waarbij je een oefenschema op maat krijgt. Daar geven de therapeuten adviezen en tips op zodat je zeker weet dat je de oefening goed uitvoert. En SocialFysio is een online fysiotherapiepraktijk die behandelingen aanbiedt via de webcam van uw computer, smartphone en tablet.

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid

Aanbieders

Meer apps kun je vinden door als zoekwoord ‘online fysiotherapie’ in te voeren.  De meeste apps zijn gratis of kosten een paar euro.