Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen moeite met elektrische raamopener

Automatische raamopener

Vrouw doet met afstandbediening raam open

Foto: GeneratieThuis

Zijn er in je huis net een paar ramen waar je moeilijk bij kunt komen? Is het lastig of zelfs onmogelijk voor je om de ramen zelf open dan wel dicht te krijgen? Of wil je graag van een afstand je ramen kunnen bedienen? Met een automatische raamopener is dit probleem verholpen, want dan doe je het met een afstandsbediening. Handig wanneer op een stoel of krukje klimmen geen optie is.

Voor wie is een automatische raamopener?

Voor mensen die moeite hebben om (sommige) ramen in huis open en dicht te doen. Voor ouderen, mensen die slecht ter been zijn, of een beperking hebben. Of als je ramen hebt op moeilijk bereikbare plekken.

Hoe werkt een automatische raamopener?

Een elektrische raamopener kan geïnstalleerd worden op ramen die naar buiten open gaan, vaak bovenraampjes. Hij werkt op batterijen en is na installatie meteen klaar om gebruikt te worden. Er hoort een afstandsbediening bij om het apparaat te bedienen. Met een druk op de knop gaat het raam open of dicht. Er zijn zelfs  automatische raamopeners die op een grotere afstand te bedienen zijn. Dan hoef je je nooit meer zorgen te maken over of het te warm of te koud is in je huis en kan je op tijd ramen open of dicht doen.

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid

Aanbieders

De automatische raamopener is verkrijgbaar bij vrijwel iedere doe-het-zelfwinkel. Je kunt ze ook online kopen.

Vergoeding

Voor zover bekend, wordt de automatische raamopener niet vergoed. 

Gerelateerde oplossingen

Man met pijn in handen opent een blik met een ergonomische blikopener

Openers voor als je pijn in je handen hebt

Pillenuitdrukkers en andere hulpmiddelen
Behandeling & Verzorging