Gezond en verantwoord fit worden

Apps voor oefeningen en fitness

Vrouw rolt yogamatje uitAfbeelding mobiel, tablet en laptop met fitness oefeningen

We kennen het allemaal wel: je maakt goede voornemens om de sportschool in te duiken, je sluit een abonnement af, maar uiteindelijk ga je nooit. En dat terwijl sporten en bewegen aan de basis van een gezond leven staan. Fitness-apps voor op je telefoon bieden een ideale uitkomst. Je kunt er makkelijk thuis mee aan de slag, zodat je ook in beweging komt als het buiten regent. 

Voor wie?

Voor iedereen die graag (thuis) wil fitnessen en goede oefeningen wil volgen.  

Hoe werkt het?

Er bestaat een grote variatie aan fitness- en oefen-apps. Sommige bestaan uit een simpel schema dat je moet afwerken, andere bieden geluidsfragmenten en video’s waarin spieroefeningen worden uitgelegd. Ze leggen je uit hoe je de oefeningen op de juiste manier uitvoert, zodat je ze verantwoord kunt doen. De apps helpen je discipline en structuur aan te brengen in jouw persoonlijke fitness. 

Voor de meer ervaren sporters zijn er apps die je vooruitgang nauwkeurig meten, apps waarmee je specifieke spiergroepen kunt trainen en apps waaraan hartslagmeters kunnen worden gekoppeld. Veel apps hebben een duidelijke gebruiksaanwijzing. Pas wel altijd op voor blessures en zorg ervoor dat je niet over je grenzen gaat.

Foto's: Rawpixels en Sworkit

Meer over

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid

Aanbieders

Meer apps kun je vinden door als zoekwoord ‘fitness' of 'beweging’ in te voeren. De meeste apps zijn gratis of kosten een paar euro.

Vergoeding

Betaalde apps worden niet vergoed door de verzekeraar.