Gezonde lucht in huis

Slimme luchtkwaliteitsmeter

Een baby ligt op de grond naast een luchtkwaliteitsmeterTwee luchtkwaliteitsmeters met op de achtergrond twee kinderen en een vrouw in de keuken

 

Foto's: BRISE

Schone, frisse lucht thuis en op je werk is belangrijk voor je gezondheid. Heb je gevoelige luchtwegen, astma of COPD, dan is het zelfs van levensbelang. Met een slimme luchtkwaliteitsmeter houd je de luchtkwaliteit in de gaten. En krijg je via een app tips hoe je je beschermt tegen slechte lucht. Koppel je er een luchtreiniger aan, dan weet je zeker dat je in een gezonde omgeving leeft of werkt.

Voor wie?

Iedereen met een vorm van ademhalingsproblemen of gevoelige luchtwegen. Zoals mensen met astma, COPD en bronchitis.

Hoe werkt het?

De luchtmeter meet het fijnstof, de temperatuur en de luchtvochtigheid. Slimme software analyseert deze gegevens en neemt ook de luchtkwaliteit buiten het gebouw mee in de berekeningen, om te bepalen hoe gezond de lucht is. Het resultaat zie je in een app. Daarin staat ook wat je kunt doen om de luchtkwaliteit te verbeteren. Het systeem kan ook je luchtreiniger aansturen en zo de luchtkwaliteit verbeteren.

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid

Aanbieders

Er zijn verschillende aanbieders van slimme luchtkwaliteitsmeters en luchtreinigers. Brise biedt een volledig systeem van meting, reiniging en een app met inzicht in de luchtkwaliteit. AirSain en iTec bieden veel verschillende luchtkwaliteitsmeters aan. Deze meten onder andere de hoeveelheid CO2 en fijnstof in de lucht.

Vergoeding

Op sommige producten krijg je korting via je zorgverzekeraar. Kijk op de website Allergiezorg of neem contact op met je zorgverzekeraar.