Gezondheid in je buurt verbeteren

Loket gezond leven

gezin fietst door het bosVrouw gebruikt tsuru app

Beeld: Rivm

Wil je de gezondheid van de inwoners in je gemeente of wijk verbeteren? Of in je school? Voor professionals die een gezonde leefstijl willen bevorderen, is de website Loketgezondleven.nl handig. Die staat vol tips, handvatten, digitale handleidingen, voorbeelden en informatie. Je vindt er hoe je succesvol een interventie plant en uitvoert. En wat er nodig is voor het inrichten van een gezonde leefomgeving.

Voor wie?

Voor professionals die binnen hun werk een gezonde leefstijl willen bevorderen.

Hoe werkt het?

Op de website van Loketgezondleven.nl vind je gedetailleerde informatie over en tips en handreikingen voor gezondheidsbevordering in de gemeente en de wijk, op school of op het werk. De Interventiedatabase Gezond en Actief Leven is een goed startpunt voor het vinden van erkende, en dus kwalitatief goede leefstijlinterventies voor jouw doelgroep.

De website is opgedeeld in verschillende categorieën: interventies, gemeente, school, werk en zorgstelsel. Als je bijvoorbeeld bezig bent met een gezonde leefstijl in de wijk of gemeente, kun je onder het thema gemeente uitgebreide informatie vinden. Denk hierbij aan handleidingen met plannen van aanpak, themadossiers en artikelen over praktijkvoorbeelden.

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid

Aanbieders

Meer informatie en materialen vind je op de website van Loket Gezond Leven.

Specifiek voor op de werkvloer is er ook Tsuru, een app die medewerkers binnen een organisatie helpt met hun fysieke en mentale gezondheid.  Via de app krijg je persoonlijk advies op verschillende gebieden met als doel dat je lekkerder in je vel zit.