Overslaan en naar de inhoud gaan

Houvast met borstkanker vereniging

Online hulp en checklists voor borstkanker

Bezorgde vrouw zit achter laptop

De diagnose borstkanker zet jaarlijks het leven van vele tienduizenden vrouwen en een kleine groep mannen op zijn kop. Onderzoeken en behandelingen volgen elkaar op en lijken je leven over te nemen. Gelukkig heeft de Borstkankervereniging Nederland een website waar je terecht kunt met al je vragen en behoeftes bij dit ingewikkelde proces.

Voor wie is de borstkanker vereniging?

Voor patiënten, zowel vrouwen als mannen, met borstkanker of die genetisch een zeer grote kans hebben om borstkanker te krijgen. En voor hun naasten.

Hoe werkt de borstkanker vereniging?

De website B-bewust.nl is een website van Borstkankervereniging Nederland; een patiëntenvereniging die een optimale kwaliteit van zorg en leven nastreeft voor mensen die te maken hebben met borstkanker.

De site biedt themalijsten met voorbeeldvragen. Bijvoorbeeld over de verschillende behandelingen, borstreconstructie, late gevolgen van behandelingen, voeding en beweging. Maar ook zijn er lijsten voor specifieke doelgroepen zoals uitgezaaide borstkanker, ouderen en borstkanker en jonge vrouwen. Je kunt online de vragen selecteren die voor jou van toepassing zijn en zo je eigen checklist samenstellen. Via een persoonlijke inloglink kun je je checklist zelf eenvoudig beheren. Denk aan het toevoegen van aantekeningen bij vragen, printen en die mailen naar anderen. Bijvoorbeeld naar je zorgverleners zodat hij of zij van te voren weet waarover je het wilt hebben.

Bekijk voor meer informatie dit filmpje:

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid

Aanbieder

Ga naar B-bewust.nl. Het platform is voor iedereen gratis te gebruiken. Je kunt, als je dat wilt, anoniem gebruik maken van de checklistfunctie.

Meer oplossingen voor