Overslaan en naar de inhoud gaan

Hulpmiddelen die je houding verbeteren

Verbeter je houding en verminder rug-, nek- en schouderpijn

Een hand stopt de Remind in een broekzakEen vrouw zit achter haar bureau met de Upright Go.

Foto's: Remind2Change en Upright GO

Wil je je houding verbeteren, bijvoorbeeld omdat je rug-, schouder- of nekklachten hebt? Er zijn verschillende hulpmiddelen die je houding helpen te verbeteren. Ook zijn er apps en websites met allerlei oefeningen hiervoor. Door dagelijkse training kun je rugpijn verminderen of voorkomen.

Voor wie zijn de hulpmiddelen die je houding verbeteren?

Voor iedereen die rug-, schouder- en/of nekklachten heeft. En voor iedereen die zijn of haar houding wil verbeteren, om beter rechtop te zitten en te staan en om klachten te voorkomen.

Hoe werken de hulpmiddelen die je houding verbeteren?

Er zijn verschillende apparaatjes verkrijgbaar die je helpen een goede houding aan te nemen, bijvoorbeeld door een herinneringssignaal te geven. De Re-mind is een klein apparaatje dat je via een trilling herinnert om een goede houding aan te nemen. Het apparaatje draag je in je zak of om je nek. Je kunt zelf de tijd tussen herinneringen instellen van 1 tot 30 minuten.  De Upright GO plak je met bijgeleverde hypoallergene plakkers tussen je schouders of hang je met een  ketting om je nek. Het apparaat zorgt dat je je rugspieren traint waardoor rugklachten afnemen en je houding verbetert.

Bekijk in de onderstaande video hoe de Re-mind werkt:

 

Er zijn ook allerlei apps die je helpen je houding te corrigeren, zoals de gratis SmartPosture en de Posture Reminder-app. Deze apps helpen je om een slechte nek- en rughouding te voorkomen. Ze corrigeren je door je een herinnering te sturen en je kunt je houding monitoren. Je kunt zelf invullen op welke tijdstippen en hoe vaak je die herinnering wilt krijgen. De apps zijn in het Engels.

Om de juiste houding aan te nemen bij het zitten kun je gebruikmaken van de BackJoy. Het is een steun voor op het zitvlak van je stoel die kan helpen bij lage rugpijn, bijvoorbeeld een hernia of een pijnlijk stuitje. De kuipvorm zorgt ervoor dat je je bekken kantelt en de spieren in je romp aanspannen. Dit vermindert de druk en de spanning op je rug. Daarnaast kun je niet onderuitzakken. De BackJoy is gemaakt van schuim en past op elke stoel.

Naast allerlei 'herinneringsapparaatjes' zijn er ook apps en online programma's met oefeningen om je houding te verbeteren en rugklachten te verminderen.

 

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid

Aanbieders

  • Voor meer informatie over de Re-mind en om hem aan te schaffen, kijk op de website Remind2Change. Het apparaat is ook te koop via de webwinkel bol.com.
  • De Upright GO is verkrijgbaar in twee verschillende modellen, namelijk de Original GO en de All-New GO 2. De Upright GO reminder is te koop via Upright. De bijbehorende app kun je downloaden via de App Store of Google Play
  • De SmartPosture app is gratis beschikbaar via hun website of de GooglePlay Store.
  • De Posture Reminder kun je gratis downloaden via de iOS App Store.
  • De BackJoy is verkrijgbaar in verschillende modellen en maten voor zowel volwassenen als kinderen. De modellen voor volwassenen zijn geschikt voor mensen met een gewicht van 50 tot 125 kilo. Het kindermodel is geschikt voor kinderen met een gewicht van 22 tot 55 kilo. De zitondersteuning is te koop bij BackJoy en via verschillende webwinkels, zoals bol.com. Op Google kun je ook zoeken naar modellen van de BackJoy.

Vergoeding

De hulpmiddelen die je houding verbeteren worden niet vergoed.

Gerelateerde oplossingen

Man ligt op handdoek en kijkt naar smartphone met fysiotherapie oefeningen

Online fysiotherapie en apps

Fysiotherapie in je eigen woonkamer
Behandeling & Verzorging
Vrouw heeft VR-bril op en tilt haar handen in de lucht

Revalidatie en fysiotherapie met VR-bril

Spelenderwijs je klachten verminderen
Behandeling & Verzorging