In contact blijven met vriendjes en vriendinnetjes

VRiendje

Jongetje in ziekenhuisbed met virtual-reality bril opjongen gebruikt vr-iendje in ziekenhuis

Het is voor kinderen belangrijk om hun vriendjes en vriendinnetjes om zich heen te hebben. Maar als je langdurig ziek bent of in het ziekenhuis ligt, is dat lastig. Om toch contact te houden, is VRiendje ontwikkeld. Het is een virtual reality-oplossing, waarbij je op afstand bijna levensecht bij de ander kunt zijn. Zo kun je vriendjes of vriendinnetjes toch zien, of zelfs lessen op school volgen.

Voor wie?

VRiendje is bedoeld voor kinderen, maar ook voor volwassenen die langdurig ziek zijn of in het ziekenhuis liggen.

Hoe werkt het?

VRiendje is een virtual-reality bril: als je die opzet, lijkt het net alsof je op een andere plek bent. Als je bijvoorbeeld in je klas wilt zijn, wordt er in het lokaal een mobiel camerasysteem geplaatst en dan kun je vanuit het ziekenhuis live bij de les zijn. Omdat je de virtual reality-bril op hebt, krijg je het gevoel alsof je er écht bent. Er kan ook een mobiel camerasysteem in je kamer thuis worden gezet, dan is het net of je in je eigen bed ligt.

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid 

Aanbieders

VRiendje is te koop op de website van VRiendje . Er is ook een service-abonnement af te sluiten, inclusief updates van hard- en software en eventuele vervanging.

Vergoeding

Momenteel wordt VRiendje niet vergoed door verzekeraars.

Voor de professional

Meer informatie kun je hier vinden.

Gerelateerde oplossingen

Kinderen in een klaslokaal en op een lege tafel staat een robot zodat een ziek kind kan meedoen

Meedoen in de klas als je ziek bent

Telepresence robot
Sociaal contact