Instructies voor veelvoorkomende ongevallen

De EHBO-app

Mobiel in hand en daarop voorbeeld EHBO app

Wat te doen bij een ongeval? Mensen weten vaak niet wat hen te doen staat. In alle hectiek kunnen ze het verkeerde doen of helemaal niks. Om in zulke situaties toch een helpende hand te kunnen bieden is de EHBO-app ontwikkeld. Een app die instructies geeft bij veelvoorkomende ongevallen. Van brandwond tot verslikking en van bewusteloosheid tot hersenschudding. De app vertelt wat je moet doen, maar ook wat je zeker niet moet doen.

Voor wie?

Voor iedereen die wil kunnen helpen bij een ongeval.

Hoe werkt het?

De EHBO-app bevat instructies voor veelvoorkomende ongevallen. Deze instructies zijn kort, bondig en in sommige gevallen word je begeleid d.m.v. een gesproken instructie. De app helpt je bij het zoeken naar de dichtstbijzijnde AED en kan je de route geven naar de dichtstbijzijnde EHBO-post in een ziekenhuis of huisartsenpost. Daarnaast heb je de mogelijkheid om vanuit de app 112 te bellen. Je ziet dan direct je exacte locatie op je scherm verschijnen. Handig voor wanneer je je locatie moet doorgeven aan de centralist.

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid 

Aanbieders

De EHBO-app is gratis te downloaden voor iOS (App Store) en Android (Play Store).

Meer informatie

Wil je nog beter voorbereid zijn op ongevallen? Dan kun je ook een EHBO-cursus volgen. Kijk hier voor een cursus bij jou in de buurt.