Overslaan en naar de inhoud gaan

Inzicht in hooikoorts voor kinderen

AllerGoGo dagboek app

Kind rent door bloesembomenallergogo app allergotchi voorbeeldallergogo hooikoorts dagboek voorbeeld

Foto: Jonas Mohamadi (Pexels) en AllerGoGo

Bij hooikoorts heb je vaak last van rode en jeukende ogen, een loopneus, niezen of ben je benauwd. Veel kinderen krijgen hier last van. Gelukkig is hooikoorts goed te behandelen. Door zelf bij te houden hoe het met hun hooikoorts gaat en welke medicijnen ze gebruiken, krijgen kinderen inzicht in het verloop van hun allergie. Een hooikoorts app helpt om het bijhouden van de klachten makkelijk te maken.

Voor wie is de hooikoorts app?

AllerGoGo is bedoeld voor kinderen van 5 tot 15 jaar met hooikoorts.

Hoe werkt de app voor hooikoorts bij kinderen?

Met de AllerGoGo app, een digitaal hooikoorts dagboek, kunnen kinderen met hooikoorts hun klachten vastleggen en bijhouden welke medicijnen ze gebruiken. Dit doen ze aan de hand van een selfie of animatie, de zogenaamde allergotchi. Op een selfie of allergotchi kun je het gebied van je symptomen aanklikken en aangeven waar je last van hebt en hoe erg dit is. Zo breng je in kaart hoe erg je ogen jeuken, je neus verstopt zit of je moeilijk ademt. Daarnaast kun je aanklikken welke medicatie je gebruikt. Door dit elke dag te doen leren kinderen wat de hooikoorts medicijnen doen en of de behandeling helpt. Ook zien ze in de app meteen aan de achtergrondkleur hoeveel pollen er in de lucht zitten. Onder het kopje ‘tips & tricks’ leer je wat je kunt doen om je symptomen te verminderen.

Privacy-waarschuwing voor gezondheidsapps: bij veel apps en websites moet je naast je persoonsgegevens ook medische data over jezelf vrijgeven. Bij buitenlandse apps en websites valt het verzamelen van data niet onder de Nederlandse wetgeving.
 

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid 

Aanbieders

De AllerGoGo app is ontwikkeld door het Deventer Ziekenhuis en gratis te downloaden voor iOS (App Store) en Android (Play Store)