Koorts meten met een app

Thermometer voor je smartphone

Temperatuur van baby wordt gemeten met apparaatje in smartphoneTemperatuur grafiek op smartphoneTemperatuur van peuter wordt gemeten met apparaatje in smartphone

Foto's: Oblumi Tapp

Als je koorts hebt, wil je dat snel en betrouwbaar kunnen meten. Ben je langer ziek, dan is het ook handig te weten hoe de koorts verloopt. Met een digitale thermometer voor je smartphone kan dat allemaal. De kleine infrarood thermometer meet de temperatuur via het voorhoofd of het oor en houdt via een app de gegevens bij. Makkelijk in gebruik en je kunt ook je gegevens delen met je huisarts.

Voor wie?

Voor mensen die koorts hebben en het verloop van die koorts willen bijhouden in een app, ook voor hun zorgverleners.

Hoe werkt het?

Je steekt de kleine Oblumi tapp-thermometer in de koptelefoon-ingang van je smartphone. Houd de thermometer tegen je voorhoofd of in je oor. Zo meet je binnen een paar seconden je lichaamstemperatuur. Maak via een gratis app een patiëntenprofiel aan. Hierin bewaar je je meetgegevens en deel je die, als je wilt, met je zorgverlener. De app verzendt automatisch je gemeten temperatuur en het koortsverloop naar degenen aan wie je daarvoor toestemming geeft. Je maakt met deze gadget dus eigenlijk een thermometer van je smartphone.

De slimme koortsthermometer geeft ook aan hoeveel medicijnen je moet nemen bij de gemeten temperatuur. Je krijgt een waarschuwing als je te veel meet of te veel medicijnen gebruikt.

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid

Aanbieder

De digitale thermometer voor je smartphone is via de website van Oblumi te koop, maar ook via verschillende online winkels. De bijbehorende app is gratis te downloaden voor iOS (App Store) en Android (Play Store). 
 

Gerelateerde oplossingen

Een hand houdt een voorhoofdthermometer tegen het hoofd van een jong meisje

Betrouwbaar koorts meten met de voorhoofdthermometer

Koorts meten terwijl iemand slaapt
Monitoring & Controle