Koorts meten met een app

Thermometer voor je smartphone

Temperatuur van baby wordt gemeten met apparaatje in smartphoneTemperatuur grafiek op smartphoneTemperatuur van peuter wordt gemeten met apparaatje in smartphone

Foto's: Oblumi Tapp

Als je koorts hebt, wil je dat snel en betrouwbaar kunnen meten. Ben je langer ziek, dan is het ook handig te weten hoe de koorts verloopt. Met een digitale thermometer voor je smartphone kan je de koorts makkelijk meten en bijhouden. De kleine infrarood thermometer meet de temperatuur via het voorhoofd of het oor en houdt via een app de gegevens bij. Je kunt ook je gegevens delen met je huisarts.

Wie kan koorts meten met een app?

Mensen die koorts hebben en het verloop van die koorts willen bijhouden in een app, ook voor hun zorgverleners. Of als je zorgt voor iemand die langdurig ziek is en vaak de koorts moet meten.

Hoe werkt het koorts meten?

Je steekt de kleine Oblumi tapp-thermometer in de koptelefoon-ingang van je smartphone. Houd de thermometer tegen je voorhoofd of in je oor. Zo meet je binnen een paar seconden je lichaamstemperatuur. Maak via een gratis app een patiëntenprofiel aan. Hierin bewaar je de koorts meetgegevens en deel je die, als je wilt, met je zorgverlener. De app verzendt automatisch je gemeten temperatuur en het koortsverloop naar degenen aan wie je daarvoor toestemming geeft. Je maakt met deze gadget dus eigenlijk een thermometer van je smartphone.

De slimme koortsthermometer met app geeft ook aan hoeveel medicijnen je moet nemen bij de gemeten temperatuur. Let op: dit is een inschatting. Check de hoeveelheid altijd door de bijsluiter van je medicijnen te raadplegen; zeker in het geval je meerdere medicijnen gebruikt. Bij twijfel, overleg met je huisarts.

Deze koorts app is niet alleen handig voor jezelf. De app houdt de verloop van je koorts bij en kan dus handig zijn voor zorgverleners. Je huisarts kan bijvoorbeeld beter advies geven na het zien van het verlopen van je koorts. 

Bekijk de video van de vlogger van Zorg van Nu die deze zorgoplossing test.

NB. Het wordt niet aangeraden om bij baby's onder de 3 maanden een oormeting te doen.

 

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid

Aanbieder

De digitale thermometer voor je smartphone is via de website van Oblumi te koop, maar ook via verschillende online winkels. De bijbehorende app is gratis te downloaden voor iOS (App Store) en Android (Play Store). 
 

Gerelateerde oplossingen

Een hand houdt een voorhoofdthermometer tegen het hoofd van een jong meisje

Betrouwbaar koorts meten met de voorhoofdthermometer

Koorts meten terwijl iemand slaapt
Monitoring & Controle