Leren vanachter je laptop

Digitale lessen voor zorgmedewerkers

Vijf zorgprofessionals kijken gezamenlijk naar het beeldscherm van een laptop

Foto: LOCOmotion

Werk je in de zorg en wil je blijven leren, praktische oplossingen vinden of kan je wel wat opfrislessen gebruiken? Tegenwoordig kun je heel gemakkelijk lessen en modules volgen vanachter je computer, laptop of smartphone. Je krijgt de vragen online in beeld en nadat je antwoord hebt gegeven, zie je meteen of je de vraag goed hebt beantwoord. En vaak zijn de lessen nog gratis ook.  

Voor wie?

Voor iedereen die in de zorg werkt en wil blijven leren of praktische oplossingen zoekt voor cliënten. 

Hoe werkt het?

De modules van free-learning.nl zijn gratis. Je kunt zo beginnen want je kunt ze volgen zonder eerst in te loggen. Er zijn modules over uiteenlopende onderwerpen, zoals wondverzorging, infectiepreventie, beeldschermwerk, mondzorg en beïnvloeden van collega’s. Als je 80% van de vragen goed beantwoordt, heb je de module succesvol afgerond. Je kan een certificaat uitprinten en accreditatiepunten aanvragen. 

Op goedgebruik.nl krijg je praktische hulp in hoe je de zelfredzaamheid van cliënten kunt ondersteunen met hulpmiddelen en technologie. Gebruik de zoekfunctie om naar aanleiding van de problematiek van de cliënt een passend hulpmiddel vinden, bijvoorbeeld ‘veiligheid’. Liever een filmpje? Er staat op www.goedgebruik.nl een uitgebreide catalogus met instructiefilms over hoe je de hulpmiddelen goed gebruikt.

Er is ook rekenhulp. Zo is er voor verpleegkundigen de website www.meneermegens.nl. Daarop staan allerlei manieren waarop je handig hoeveelheden kunt uitrekenen van bijvoorbeeld zuurstof of injectievloeistoffen. Er zijn rekenvoorbeelden en handige tabellen.

Mogelijkheden & verkrijgbaarheid

Aanbieders

Gerelateerde oplossingen

Zorgmedewerker zit achter haar computerscherm

Verbeter je digitale vaardigheden

Online lessen over digitaal werken in de zorg
Educatie & Informatie